1 de 10
urbanisme

Comença la reforma del tram inicial de la Gran Via de Sabadell

També es posa fil a l'agulla per pacificar el carrer del tanatori

Recreació de la cruïlla entre la Rambla i l'avinguda Barberà | Ajuntament de Sabadell
per A.H., Sabadell, Catalunya | 3 d'octubre de 2022 a les 18:20 |
La reforma del tram inicial de la Gran Via, sembla, que comença a agafar forma. I ho amb l'adjudicació de les obres per modificar la circulació, tant de vehicles com de vianants, que hi ha a la cruïlla de la Rambla i l'avinguda de Barberà. La Junta de Govern Local, celebrada aquest dilluns, ha adjudicat les intervencions en aquest punt, a l'altura del pont 3.

Un contracte per un import de 265.958 euros que durà a terme l'empresa Asfaltos Barcino. Els treballs consistiran en adequar una superfície de 1.800 metres quadrats perquè siguin de prioritat per a vianants. Es col·locaran jardineres i arbres i s'espera que tots els elements puguin mitigar la calor, a més s'ampliaran les voreres.


Les tasques s'han estimat que s'allarguin uns tres mesos, cosa que si arrenquessin a finals d'any, tal com presumiblement s'espera, estarien acabades entre finals del primer trimestre i principis del segon de 2023.

Aquests treballs formen part del projecte Gran Via-Ripoll, impulsat per Junts per Sabadell en l'aprovació dels pressupostos que va aprovar l'anterior líder de la formació, Lourdes Ciuró, amb l'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés. 


Calendari semblant al tanatori


La mateixa empresa també ha rebut l'encàrrec per fer la mateixa transformació al carrer del tanatori -també forma part de l'acord entre Junts i govern municipal-, que es troba a la Ronda d'Orient. S'integrarà a la zona de pineda que hi ha just davant de l'edifici. Compta amb una partida de 289.492,50 euros i amb un termini d'execució de cinc mesos, un cop comencin, que s'espera sigui cap a finals d'any.Radiografia de les obres


Les intervencions posades damunt la taula de la Gran Via s'executaran entre finals d'any i principis del següent. Això farà que el ramal inicial, a partir del pont 2, engegui el canvi, amb un pas de vianants gegant, just davant de l'Escola Mare de Déu de la Salut, on també se suprimirà el pas soterrani. Això, cal afegir les feines anteriorment esmentades al pont 3. 

Hi ha altres intervencions en aquesta artèria viària, però en una altra zona. Davant de l'Hospital Parc Taulí també hi ha planificat, a partir de desembre, i que s'allargui fins a l'estiu, pintar un pas de vianants gegant i l'eliminació del pas pel subsòl. A més, s'aprofitarà i es farà un carril bici, que vindrà d'Alcalde Ribé -també les obres estan adjudicades entre la plaça d'Espanya i l'avinguda Matadepera per un import de 733.000 euros i s'espera s'acabin l'estiu vinent- i fins a la carretera de Prats (un total de 455.000 euros).  

 

Participació