1 de 10
habitatge

Vistiplau a la construcció d'uns 380 habitatges de protecció oficial al barri de la Roureda

Un sector on es construirà amb una superfície de més de 30.000 metres quadrats

El pla comprèn 30.000 m2 de superfície i també inclou la construcció d'un complex de gent gran | Aj. de Sabadell
per NacióSabadell, Sabadell, Catalunya | 2 d'octubre de 2022 a les 14:00 |
La Comissió territorial d'urbanisme de l'Arc Metropolità de Barcelona ha donat llum verda, aquesta setmana, a la construcció d'uns 380 habitatges de protecció oficial -al voltant d'uns 80 metres quadrats cada pis- al barri de la Roureda, que va aprovar el Pla de Millora Urbana de l'Ajuntament de Sabadell. A més, també hi haurà zones verdes públiques.

Les promocions es faran entre els carrers de Rialb, Àger i Costabona. La previsió del consistori és començar amb dos edificis que en total tindran 150 habitatges. En un futur, com a màxim hi podrà haver cinc edificis en total, inclosos aquests dos, sobre una superfície de 32.888 metres quadrats.


Un dels dos blocs que es preveuen aixecar tindrà 50 pisos de lloguer protegit en una promoció anomenada Ca n’Ustrell-1. Sigui com sigui, tots dos els construirà l'empresa municipal d'habitatge Vimusa amb una inversió prevista de 27,8 milions d'euros -una xifra que probablement caldrà actualitzar perquè fa referència al maig del 2021 i no contempla l'increment de preus dels darrers mesos-.

El disseny també contempla dues zones d'espais lliures. La primera, de 10.046 metres quadrats, serà un espai naturalitzat per separar al màxim els nous edificis del talús de la Ronda Oest, i el segon, de 2.456, serà més urbà i planer, confrontant amb el carrer Costabona. Per últim, hi ha projectats dos vials, de prioritat per als vianants i amb trànsit restringit als veïns, que partiran del carrer d'Àger i s'adaptaran a la topografia.

 

Participació