1 de 10
cas mercuri

L'excap de la Policia Municipal de Sabadell, inhabilitat per la retirada de multes a familiars de Bustos

L'acusació popular demana l'execució "immediata" de la decisió de l'Audiència de Barcelona

Imatge d'arxiu de l'intendent Josep Miquel Duran a la sortida dels jutjats | Albert Segura
per NacióSabadell, Sabadell, Catalunya | 30 de setembre de 2022 a les 18:00 |
L'Audiència de Barcelona ha desestimat la sol·licitud de suspensió provisional de l'execució de la pena de vuit anys d'inhabilitació imposada a l'exintendent de la Policia Municipal de Sabadell Josep Maria Duran, condemnat per la retirada de multes a familiars de l'exalcalde de la ciutat Manuel Bustos -peça 30 del cas Mercuri-.

Duran va sol·licitar aquesta mesura, mentre es resolia una altra petició, la de l'indult, que es va conèixer el passat mes de maig. El tribunal ho ha descartat al·legant que aquest perdó no és un requisit fonamental per suspendre una pena i que la seva concessió és només una possibilitat, tal com ha informat aquest divendres l'acusació popular en diverses peces de la macrocausa, la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció.


També ha recalcat que la petició de continuar treballant a l'administració no pot ser considerada, ja que els delictes que va cometre són precisament contra aquesta. Precisament, ha exigit a l'Ajuntament de Sabadell l'execució "immediata" del dictamen. L'exresponsable policial va ser condemnat a 15 mesos i un dia de presó i a 11 anys d'inhabilitació especial per ocupació o càrrec públic en l'administració local, com autor criminalment responsable d'un delicte de tràfic d'influències i d'un altre de prevaricació administrativa.

El tribunal va acceptar suspendre l'ingrés a presó, amb la condició que fes un curs d'ètica i transparència en l'administració pública i que no tornés a delinquir en tres anys, i va rebaixar la inhabilitació a vuit anys. A més, Sabadell Lliure de Corrupció ha recordat que està acusat en unes altres dues peces del cas Mercuri: la 6, que investiga un abocament a la finca de Can Xupa, i la 33, presumpte delicte d’omissió del deure de perseguir delictes per abocaments de terres- van camí de judici. 
Participació