1 de 10
televisió

L'«APM?» aprèn a ballar sardanes a Sabadell

El segon programa de la nova temporada visita l'entitat folclórica catalana

La reportera ballant sardanes | APM?
per NacióSabadell, Sabadell, Catalunya | 30 de setembre de 2022 a les 20:00 |
Aquest mes de setembre ha tornat a la graella televisiva el programa d'humor APM?, la 19a temporada, i ho fa amb novetats: la incorporació d'una reportera, la valenciana Nerea Sanfe que viatjarà amb la flamant secció Catalunya on falla!. Sanfe ha visitat Sabadell per aprendre a ballar sardanes i "veure un assaig en directe". 

Ha estat amb el Grup Sardanista Mirant al Cel, fundat a la ciutat l'any 1947 i que es troba al barri de La Creu Alta. Durant la jornada, la valenciana ha descobert alguns dels secrets per ser un bon sardanista o "sardaner", tal com ella els ha batejat. 
El programa ha servit per presenciar un assaig, amb totes les particularitats del món de la dansa catalana per excel·lència. Això sí, amb l'humor i la gràcia de Sanfe, que ha comparat el ball: “Saltant com la Heidi” i anant al "galop", lluint un vestit “de tres talles menys”, ha bromejat la reportera.


Però no només s'ha limitat a actuar dins l'espai sardanista, també s'ha passejat pels voltants de l'entitat i ha "perseguit” alguns sabadellencs per preguntar si havien ballat sardanes darrerament o si coneixien la tècnica. Al final, ha reconegut que “això de ballar sardanes és pitjor que anar al gimnàs”. 
Participació