Empleats de la residència Ciutat de Sabadell demanen la readmissió de les acomiadades

Una cinquantena de persones s'han manifestat per la Gran Via | Diuen que no s'asseuran a parlar amb la direcció fins que les tres treballadores afectades puguin tornar a la feina | Volen que l'alcalde de Sabadell intercedeixi

Imatge de la protesta que UGT ha dut a terme
Imatge de la protesta que UGT ha dut a terme | Norma Vidal
Norma Vidal
11 de novembre del 2015
Actualitzat a les 15:54h

Una cinquantena de persones s'han manifestat per la Gran Via de Sabadell. Foto: Norma Vidal


Una cinquantena de persones s'han manifestat aquest dimecres des de Fira Sabadell fins la porta de la residència Ciutat de Sabadell per exigir a la direcció del centre que readmeti les tres empleades acomiadades. Mentre els representants dels treballadors mantenen que se les ha fet fora perquè no va acceptar una modificació horària que consideraven lesiva, la direcció atribueix els fets a "motius econòmics". Aquest centre compta amb 60 places i actualment està duent a terme unes obres d'ampliació que donaran lloc a 30 més. 

La responsable de Dependència del Vallès Occidental d'UGT, Laura Manazanero, ha explicat que després de la roda de premsa que el sindicat va celebrar la setmana passada per donar a conèixer el cas, la direcció de la residència s'ha posat en contacte amb ells. "Ens han dit que volen parlar però no ens han dit de que", comenta Manzanero que adverteix que fins que les tres empleades acomiadades no siguin readmeses no s'asseuran a negociar res. 

 

Els treballadors s'han concentrat a les portes del centre. Foto: Norma Vidal

Per la seva banda, el secretari d'UGT al Vallès Occidental, Josep Santcristòfol, ha advertit que no tornaran "a fer el passarell". En aquest sentit ha explicat que a l'estiu, quan van començar els problemes, ja van iniciar converses amb la direcció del centre però que en paral·lel aquesta va decidir sancionar a algunes delegades sindicals o imposar-los unes càrregues de treball desmesurades. "L'objectiu de la protesta d'avui és donar un toc d'atenció i fer-los veure que primer de tot cal que les últimes acomiadades puguin tornar a treballar", apunta. 

Santcristòfol ha recordat que el sector de la dependència és molt complex i presenta molts cassos d'explotació. "Es caracteritza perquè cal una preparació molt específica però que no es reconeguda de la forma adequada", considera. 

Demanen el suport de l'alcalde

El secretari comarcal d'UGT, ha aprofitat l'ocasió per demanar a l'alcalde de Sabadell que intercedeixi en aquest conflicte. "No li demanen que hi prengui part de forma activa però si que volen que intenti parlar amb el gerent del grup perquè amb nosaltres no es vol trobar, només hem pogut parlar amb el responsable de Recursos Humans", afirma. 

Així mateix ha confiat que el missatge que el nou executiu de Sabadell ha transmès des del primer dia "dient que la seva voluntat era ser proper als ciutadans" no es tradueixi en "paraules buides".