Cultura

«La Recerca és Vida»: Sant Cugat acollirà un concert benèfic per finançar la recerca contra la Covid persistent

La vetllada musical, promoguda per la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa, anirà a càrrec del popular grup Quartet Casals

Imatge de la roda de premsa per presentar el programa del concert solidari | Sergi Baixas
per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 29 de setembre de 2022 a les 19:00 |

El pròxim 6 d'octubre, el Teatre-Auditori de Sant Cugat acollirà a les 20 h del vespre el concert benèfic "La Recerca és Vida" amb el propòsit de contribuir en la lluita contra la Covid persistent. Una de les derivades més rellevants i freqüents del coronavirus que implica la continuïtat dels símptomes inclús molt temps després d'haver patit la infecció. 

La vetllada musical, promoguda per la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa, anirà a càrrec del popular grup Quartet Casals. Així doncs, serà la primera vegada que el grup musical, considerat un dels millors quartets de corda d'arreu del món, ofereixi una actuació a Sant Cugat. 


"Estem molt contents i honrats que s'hagi decidit fer el concert en aquesta ciutat", ha agraït l'alcaldessa Mireia Ingla. "Sant Cugat sempre ha estat lligada a aquesta mena de recerques científiques i finançar una iniciativa d'aquestes característiques, també s'ho val", ha reivindicat la republicana animant a la ciutadania a gaudir i participar de l'esdeveniment solidari. 

Sota les harmonies de Haydn i Brahms, tots els beneficis del concert aniran íntegrament destinats a la investigació científica per conèixer més a fons el comportament clínic, biològic i epidemiològic del virus i totes les conseqüències que se'n deriven. "La Covid persistent és un greu problema pendent a resoldre", ha remarcat David Dalmau, director de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa, mentre lamentava que massa sovint els afectats en qüestió se senten "orfes i perduts", ja que no existeix cap mena d'atenció centralitzada per tal d'oferir-los suport.


Cal assenyalar que es tracta d'una patologia força comuna -que afecta al voltant d'un 5% de la població que ha patit la infecció- amb una simptomatologia habitual de fatiga, falta d'aire, dolor muscular, alteracions neurològiques, de memòria, de gust i d'olfacte.

Així doncs, i amb la voluntat de corregir aquesta realitat, els fons recaptats permetran a la Fundació liderar diversos estudis que ajudin a millorar l'atenció i tractament de les persones amb Covid i Covid persistent. En concret, aquests ingressos es destinaran a l'avaluació de les seves necessitats mèdiques; la creació de proves diagnòstiques per facilitar la seva identificació, la cerca de marcadors que permetin avaluar el seguiment evolutiu; la identificació de factors de risc associats a la CP; i la valoració de les millors opcions terapèutiques per a cada pacient.

Per la seva banda, el president de MútuaTerrassa, Antoni Abad, ha volgut destacar l'elecció de Sant Cugat per ser l'escenari d'aquesta acció solidària perquè "estem segurs que tindrà més ressò". Tanmateix, Abad ha volgut agrair la "generositat" de tots els actors implicats en el projecte i la necessitat de continuar "teixint aliances" entre el sector públic i privat. 

Com aconseguir una entrada


Les entrades per assistir al concert ja estan disponibles per un preu de 30 euros al web del Teatre-Auditori. Tanmateix, també s'ha habilitat una fila zero perquè qualsevol persona interessada pugui fer una donació solidària per a aquesta causa. Els donatius es poden efectuar per Bizum a 06091 amb l'identificador "Covid persistent" o al compte corrent IBAN : ES35 2100 0087 6702 0097 9612 -per obtenir un certificat de desgravació fiscal indiqueu també el vostre nom, el DNI i l'adreça de correu electrònic-.

 

Participació