oci nocturn

​Sancionen amb més de 150.000 euros Waka Sabadell per treball de menors i personal de seguretat sense contracte

A més del local, també sancionen tres empreses subcontractades

La discoteca Waka Sabadell. | Juanma Peláez
per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 22 de setembre de 2022 a les 11:21 |
La Inspecció de Treball de Catalunya (ITC) ha proposat sancionar la discoteca Waka Sabadell, que es troba al terme municipal de Sant Quirze del Vallès, amb 152.192 euros per incomplir diverses normatives laborals com, per exemple, treball de menors i tenir personal de seguretat sense contracte.

Pràcticament, el 60% de la multa, 91.154 euros, ha estat per a una empresa subcontractada, Distribuciones Coralsa SL, per tenir “almenys 13” empleats sense donar d'alta a la Seguretat Social. I per no complir la regulació d'aquest sector en matèria de registre de jornada i de prevenció de riscos laborals. De fet, ho ha comunicat a Fiscalia perquè el dia de les actuacions -30 de juliol- “tan sols tenia donats d'alta a la Seguretat Social (SS) tres del 16 treballadors”, cosa que la discoteca seria presumpta responsable d'un delicte contra els drets de les persones treballadores, que està tipificat al Codi Penal.


Una tercera part de la sanció, 54.000 euros, són per al local per no tenir “almenys cinc treballadors donats d'alta a la SS” i també per incomplir la normativa laboral per registre de jornada, treball de menors i la prevenció de riscos laborals.La ITC ha posat damunt la taula sancions a Not Overt SL, que ofereix servei d'accés i auxiliars, amb 3.510 euros per no cotitzar a la Seguretat Social, registre de jornada i prevenció de riscos laborals. I uns altres 3.528 euros a Bull Seguridad SL, que fa tasques de vigilància i protecció, pels mateixos motius.

Matinada 30 de juliol


Les quanties suggerides per Treball són fruit de la feina duta a terme la matinada del passat 30 de juliol. Un total d'una desena de professionals de la ITC, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, es van presentar a l'espai d'oci nocturn.

 

Participació