Les Escoles Tolrà i la FEDAC signen un conveni per a la cessió de La Immaculada

L'acord tindrà validesa els propers 15 anys

Redacció
10 de novembre del 2015
Actualitzat a les 20:35h
El Patronat de la Fundació Escoles Tolrà i el Patronat Fundació Educativa Privada Dominiques de l’Anunciata Pare Coll (FEDAC) han signat al Bisbat de Terrassa un conveni de cessió d’ús de l’edifici de l’escola La Immaculada situat al passeig de Tolrà, 18-22. Amb aquesta signatura es renova, per un període de 15 anys prorrogables, el conveni de col·laboració que ambdues parts van rubricar l’any 2010 per regular la cessió de l’immoble i altres aspectes docents.
 
El nou conveni, que afegeix a l’anterior els locals annexes a l’escola La Immaculada destinats a Colònies i Esplai Xiribec, l’Escola Nocturna i altres entitats, inclou diversos pactes, com ara la cessió de l’ús de l’edifici, propietat de la Fundació Escoles Tolrà, a la FEDAC. A més, el document fa palès el compromís de la FEDAC de continuar el servei educatiu que presta a l’edifici la congregació de les Germanes Dominiques i de fer-se càrrec de les despeses de l’edifici (en l’àmbit d’instal·lacions, manteniments, subministraments i pagaments de tributs), així com de vetllar per la seva conservació.
 
D’altra banda, el conveni estableix el pagament d’una quota mensual de 1.000 euros (que es revisarà a l’alça en funció de l’IPC a partir del sisè any de vigència del conveni)  a favor de la Fundació Escoles Tolrà en concepte de despeses. A més, la FEDAC presentarà anualment al Patronat un pla de propostes d’actuació i millora de l’edifici, i es compromet a demanar autorització prèvia per realitzar qualsevol tipus d’obres extraordinàries o modificar les instal·lacions actuals i a contractar una pòlissa d’assegurances que cobreixi els riscos derivats de l’ocupació i de les activitats en les dependències cedides.
 
El conveni l’han signat Monsenyor Salvador Cristaus en representació del Patronat de la Fundació Escoles Tolrà, del qual també forma part l’Ajuntament de Castellar, i la germana Montserrat Font, en representació del Patronat Fundació Educativa Privada Dominiques de l’Anunciata Pare Coll. A l’acte també hi ha assistit el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Castellar, Aleix Canalís.