ordenances fiscals

Els impostos de Sabadell es congelen per a l'any vinent

Es tracta d'una condició de Junts per Sabadell en la negociació dels comptes municipals de 2022

per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 20 de setembre de 2022 a les 13:50 |
Ajuntament de Sabadell. | Gala Espín
Les taxes i les ordenances fiscals de Sabadell es mantindran congelades de cara a l'any vinent. Així ho ha anunciat el portaveu de Junts per Sabadell (JxS), Lluís Matas, aquest dimarts. "Zero augment dels impostos", ha dit, ja que es tracta d'una "condició" establerta quan es va donar el vistiplau als comptes municipals de 2022.

Una mesura que és "fruit de la negociació" entre l'equip municipal -PSC i la regidora no adscrita, Marta Morell- i la formació. "Era un dels punts claus" per donar llum verda als números de l'any passat, que va traduir-se en una pujada del 3,7% de les ordenances fiscals.


Matas ha destacat la importància d'aquesta congelació "en un moment amb la inflació desbocada i l'increment del cost de les matèries", cosa que ajudarà les famílies, "que ja estan prou castigades", ha puntualitzat, perquè no se'ls "traslladarà la pressió". En canvi, el consistori "s'haurà d'estrènyer el cinturó i fer un esforç", ja que, tal com ha reconegut, "es patirà per aconseguir ingressos".

El ple ordinari d'octubre, previst per celebrar-se el dia 4, debatrà aquesta conservació de taxes, les darreres del mandat actual. Precisament, el líder de Junts ha recalcat que en aquests anys de suport al govern municipal, hi ha hagut un "augment del 5,7%[2% el 2020 i 3,7% el 2022] i dividit pels quatre anys serà una pujada mitjana de l'1,4%, quan la inflació actual és de dos dígits", ha explicat.


"Un granet de sorra"


L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en un acte paral·lel, ha coincidit amb Matas, pel fet que la decisió de mantenir els impostos locals és "un granet de sorra" per ajudar les empreses i les famílies de la ciutat. Es tracta d'un "esforç" de l'Ajuntament pel "moment complicat, amb la inflació desbocada", que a Catalunya està amb dos dígits des de principis d'any (+10,2%).

 

Participació