rierada

«Sense Ficció» aborda els interrogants sobre els nens desapareguts a la Rierada del 62

El Museu de Terrassa munta una ruta, coincidint amb els 60 anys del succés que va afectar diverses ciutats del Vallès

Un dels trens afectats per les fortes precipitacions que van caure aquell 25 de setembre | FGC
per M. C., Terrassa, Catalunya | 19 de setembre de 2022 a les 18:00 |
El programa Sense Ficció de TV3 emetrà aquest dimarts el reportatge Els nens de la riuada, una investigació que intenta posar sobre la taula els interrogants encara oberts de les riuades que van afectar diverses poblacions del Vallès Occidental, especialment Rubí i Terrassa, ara fa 60 anys.

Per què no existeix cap registre de nens desapareguts, si hi va haver adopcions irregulars d'infants orfes o per què es va tancar de manera precipitada el sumari judicial que investigava les causes i les conseqüències del desastre, són algunes de les preguntes que es planteja aquest treball periodístic.


El documental, que es podrà veure a partir de les 22.05 hores, és fruit de dos anys de treball de la investigadora Esther Lázaro, que recull testimonis directes de la tragèdia i també d'historiadors que han documentat els fets, com ara el terrassenc Manel Márquez.

Aquest diumenge, 25 de setembre, i coincidint amb el dia de l'aniversari d'aquella nit tràgica, el Museu de Terrassa ha muntat una ruta -d'11 a 13 hores, i cal inscripció prèvia- dins del programa Dominical i que servirà per commemorar els fets.  

 

 

Participació