sabadell

L'alcaldessa de Sabadell denunciarà la portaveu de la Crida per acusar-la de la mort d'un treballador de Cassa a Lleida

La formació insisteix que seguirà demanant "responsabilitats" i critica la "judicialització" dels socialistes

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. | Albert Hernàndez
per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 19 de setembre de 2022 a les 08:00 |
Farrés fa referència a unes declaracions de Valero a la tertúlia de El cafè de la ràdio de Ràdio Sabadell. Va manifestar, el passat dimecres, dia 14, que "hi ha una responsabilitat de la vicepresidència de Cassa" en aquesta defunció i recordava que "la titular" era l'alcaldessa de la ciutat vallesana, "per un tema de riscos laborals", afegia.

Unes paraules que al parer de Farrés estan "fora de lloc" i ha justificat la demanda, perquè "no podem estar en aquest nivell de crispació" i per frenar una "escalada" davant la convocatòria de les eleccions municipals de maig de 2023, i és que "encara queda molt", ha rematat. Ha qualificat de "baixesa política" i que és un tema "de tristesa i duresa" per a la família de la víctima. A més, ha apuntat que les manifestacions "no ajuden a tenir una ciutat millor".

 
Valero, durant la participació a l'emissora municipal, va assenyalar que en el seu moment ja van demanar explicacions per aquest accident laboral mortal. I, de fet, en un fil a Twitter, del passat 14 d'agost, ja s'afirmava que hi havia "una responsabilitat directa" de Farrés i avançava que la formació demanaria "quins protocols per calor s'han seguit".   Els cupaires, en un comunicat, han insistit que seguirà demanant "responsabilitats" i fent "declaracions que calgui en aquesta línia" a "qui és responsable de les condicions laborals de la plantilla". Ha carregat contra el partit socialista de Farrés perquè "si vota a favor d'una moció" en aquesta línia, en al·lusió a la proposta d'ERC de fixar "clàusules climàtiques" en els contractes municipals, "no pot deixar de garantir que a l'empresa de la qual n'és la vicepresidenta es donin aquestes condicions". 

Sense recorregut judicial

   
La Crida per Sabadell ha definit de "surrealista" la denúncia de l'alcaldessa i ha augurat que "tornarà a arxivar-se", igual com va passar amb la que va presentar el PSC -quan el líder era Josep Ayuso- per la cessió de Cal Balsach a l'entitat El Tallaret. "Volen fer-nos callar", ha reflexionat la Crida i ha criticat la "judicialització" dels socialistes per qualsevol aspecte que "els molesti".

 

Participació