1 de 10
educació

​Més de 30.000 alumnes tornen a les aules de Sabadell

L'Ajuntament destina 1,92 milions d'euros a la millora de centres educatius

imatge d'arxiu d'un incii de curs escolar | Juanma Peláez
per A.H., Sabadell, Catalunya | 6 de setembre de 2022 a les 16:30 |
Menys de 12 hores després que s'acabessin els focs artificials, i es digués adeu a la Festa Major de Sabadell, la canalla ha envaït els carrers de la ciutat. Aquest dimarts al matí han tornat a les aules, per primera vegada deu dies abans del que es feia. Al llarg d'aquesta setmana un total de 31.520 infants i adolescents encetaran el curs escolar 2022-2023.

El gran gruix correspon a educació infantil i primària (19.527) i secundària (10.797). Aquests més de 30.000 estudiants són una xifra inferior a la del curs passat. Concretament, el 2021 van obrir la temporada escolar 446 més. Tot i així, hi ha un increment, en 108 infants, a les escoles bressol. Cal recordar, la gratuïtat de P2.


La Policia Municipal de Sabadell vetllarà per una entrada i sortida segura de les escoles. Es desplegaran per la localitat, especialment en àrees sensibles i d'alta concentració, tant de persones com de vehicles. Tindrà una “funcionament flexible, que s'anirà adaptant segons les necessitats”, ha apuntat el consistori.

L'Ajuntament de Sabadell ha reservat 1,92 milions d'euros per a la millora dels centres educatius de cara aquesta arrencada. Una de les grans inversions han estat els 240.000 euros per adequar els terrenys on s'ha de construir el nou edifici de l'Institut Narcisa Freixas, que s'ha de fer entre la carretera de Barcelona i els carrers Calders i Martí l'Humà. També, l'ampliació i la renovació de la cuina i el menjador, una nova sala de mestres i el canvi de la coberta a l'Escola Can Deu (77.50 euros).


Més de 30.000 euros per millorar les façanes de l'edifici de l'Escola Sant Julià i les actuacions a la pista esportiva de l'Escola Teresa Claramunt, uns treballs que també es duran a terme a l'Enric Casassas i Miquel Martí i Pol, entre moltes altres obres. 

 

Participació