La transparència, la voluntat de canvi i les polítiques socials marquen els 100 dies de govern

Redacció
10 de novembre del 2015
Actualitzat a les 15:39h
Imatge de l'equip de govern de Barberà del Vallès
Imatge de l'equip de govern de Barberà del Vallès | Ajuntament de Barberà

Imatge de l'equip de govern de Barberà del Vallès Foto: Ajuntament de Barberà


La cohesió de l'equip de govern, la transparència, la voluntat de canvi i l'impuls de polítiques socials i de proximitat han marcat els 100 dies de govern del nou executiu de Barberà del Vallès (ERC, Junts per Barberà i Plataforma Ciutadana per Barberà). Així ho va assegurar l'alcaldessa de la localitat, Sílvia Fuster, en un acte que va celebrar-se divendres 6 de novembre a l'Auditori Maria Feliu. 

L'alcaldessa va donar alguns detalls dels 100 dies al govern i que segons va manifestar són "mesures que mostren l'ADN polític" del nou executiu i "la seva voluntat de canvi", que des del seu punt de vista "ha de retornar el protagonisme a la ciutat de Barberà". Fuster va assegurar que per fer-ho el govern disposa d'un equip "perfectament coordinat" capaç de desplegar el Programa d’Actuació Municipal. "Cada regidor i regidora té competències i responsabilitats pròpies, però totes les decisions importants passen per tot l’equip de govern i es en aquests detalls on marquem la diferència", va afirmar. 

L'esperit del canvi

Algunes de les principals mesures que segons l'alcaldessa s'han posat en marxa han estat l'auditoria pública de l'Ajuntament i diverses accions per assegurar la transparència i compartir el dia a dia de l'Ajuntament amb la ciutadania. També destaquen els tràmits que s'han fet per recuperar la gestió directa d’habitatges propietat de la banca i construir en sòl municipal; la roda de contactes amb les entitats financeres per declarar Barberà una ciutat lliure de desnonanments; la revisió de les despeses municipals per garantir un aprofitament responsable del pressupost o l'impuls de polítiques de proximitat i d’atenció quotidiana del teixit associatiu i comercial de la ciutat.

El Pla d'Actuació Municipal 2015-2019 es pot consultar a la pàgina web municipal. La ciutadania que ho desitgi també pot escoltar o descarregar l'àudio íntegre de l'acte al canal Ivoox de l'Ajuntament de Barberà.