Montserrat Capdevila declara avui com a imputada en el cas Mercuri

La jutge li atribueix delictes per falsificació documental i tràfic d'influències | Entre aquest dimecres i i demà declararan els sis nous imputats en la trama

Redacció
11 de novembre del 2015
Actualitzat a les 11:43h
Montserrat Capdevila, en una sessió plenària al Parlament
Montserrat Capdevila, en una sessió plenària al Parlament | Aleix Moldes
L'extient d'alcalde i exdiputada del PSC Montserrat Capdevila compareix aquest matí davant la jutge que instrueix el cas Mercuri de presumpta corrupció i tràfic d'influències. Capdevila està imputada pels presumptes delictes de falsificació documental, tràfic d'influències i prevaricació, en una peça separada d'aquesta trama. Avui també declararan l'assessor fiscal, José María Caballero, i l'exdirector d'Espai Públic, Xavier Izquierdo.

La investigació dels Mossos d'Esquadra vincula Capdevila amb unes obres que l'oncle de l'exalcalde Manuel Bustos i president del Gremi de Constructors del Vallès Occidental, Melquíades Garrido, va dur a terme en l'empresa Sitjas Motor SL l'any 2009 i que no va declarar. L'exregidora, que va ser segona tinenta d'alcalde, presumptament hauria mediat l'any 2011 en un procés iniciat per Garrido per regularitzar una factura falsa i justificar aquests treballs, evitant pagar l'IAE pendent i que ascendia a 3.663 euros. 

Capdevila serà la tercera en declarar davant la jutge, després de fer-ho Caballero i Izquierdo. Demà dijous serà el torn de l'antic gerent de l'Agència Tributària de Sabadell i coordinador de l'Àrea d'Economia i Serveis Centrals, Josep Abellan, la inspectora de la Unitat d'Inspecció Tributària, Pilar Saura, i el cap de l'Assessoria jurídica, José Teixidó.

El 'cas Mercuri' en l'actualitat

El cas Mercuri segueix el seu curs, i per ara ja s'ha celebrat el judici de la peça número 5, la de Montcada i Reixac i que es va dictar una sentència, que implicava multes i presó per a Manuel i Paco Bustos, i per a l'exsecretari d'Organització del PSC, Daniel Fernández. Alhora es demanava la inhabilitació de l'exalcaldessa de Montcada, María Elena Pérez. Els acusats l'han recorregut. 

Així mateix hi ha algunes peces que es troben en una fase molt avançada de la instrucció com la 6, corresponent als terrenys de Can Xupa, o la 30, relacionada amb la supressió de multes de trànsit. La previsió és que en breu es fixi la data pel judici oral. 

Per altra banda, s'han arxivat algunes peces com la 8, que feia referència a una contractació irregular d'una empleada a l'empresa encarregada del servei de neteja viària Smatsa i que la jutge ha decidit incloure en la investigació d'una altra peça, la 28, que també té relació amb aquesta companyia.