Alerta per noves tempestes per aquest divendres de Festa Major de Sabadell

Els xàfecs començaran pel sud i aniran pujant pel litoral fins a estendre's per tot el territori aquest divendres

Cel de tempesta a Rubí
Cel de tempesta a Rubí | Marta Casas
NacióDigital
02 de setembre del 2022
Actualitzat el 18 de juliol del 2023 a les 9:52h
Tocarà continuar mirant les previsions meteorològiques a l'hora de muntar plans. La nit i matinada d'aquest dijous a divendres tornaran les tempestes a Catalunya. Ho faran al sud del país: al Montsià, el Baix Ebre, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès.

Al matí, els xàfecs aniran pujant pel litoral fins al nord. Així, entre les 4 i les 10 hores estan en alerta el Tarragonès, el Baix Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Maresme, la Selva, el Baix Empordà i l'Alt Empordà.

Serà a mig matí i fins a la tarda quan les tempestes s'escamparan per gran part del territori. Només les comarques lleidatanes s'escaparan dels ruixats. Els xàfecs anunciats pel Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) poden superar els 20 litres per metre quadrat en mitja hora i anar acompanyats de fortes ratxes de vent i calamarsa.

La nit i matinada de divendres a dissabte, rebran les comarques on abans no hagin patit tempestes. Aquestes són la Noguera, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. En aquella franja, el Baix Penedès, el Tarragonès i el Baix Camp podrien rebre nous temporals.