Protecció Civil posa a prova el túnel de Vallvidrera

Hi ha fet un simulacre d'accident de trànsit | És una de les vies més utilitzades pels vallesans

Simulacre al túnel de Vallvidrera
Simulacre al túnel de Vallvidrera | Protecció Civil
Redacció
10 de novembre del 2015
Actualitzat a les 12:49h

Simulacre al túnel de Vallvidrera. Foto: Protecció Civil


Protecció Civil del Departament d’Interior de la Generalitat, Protecció Civil i Prevenció de l'Ajuntament de Barcelona, Policia Local i Protecció Civil de Sant Cugat, i la concessionària Túnels de Barcelona i Cadí han organitzat aquesta passada matinada un simulacre d’accident a l’interior del túnel de Vallvidrera, una de les vies d'unió entre Barcelona i el Vallès més utilitzada pels vallesans. En l’exercici hi han participat unes 180 persones, entre serveis d’emergència, equips de la concessionària, figurants i observadors.

L’objectiu principal del simulacre ha estat dur a la pràctica amb el màxim realisme possible un cas d’emergència que es pugui produir en l’àmbit de l’autopista i que permeti activar els diversos dispositius del Pla d’Autoprotecció, homologat per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya el passat 5 de maig.

La Guàrdia Urbana de Barcelona s’ha encarregat de controlar els accessos al túnel per la boca sud, i els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Sant Cugat del Vallès han realitzat el control dels accessos nord, garantint l’entrada i sortida dels serveis d’emergència. Per part de la Policia Local de Sant Cugat hi han participat un total de 5 efectius, 4 agents i un cap de guàrdia que s’ha desplaçat al Centre de Comandament Avançat. També hi ha participat el tècnic de Protecció Civil de Sant Cugat que ha fet tasques de col·laboració, coordinació i informació al centre de control, i diversos voluntaris de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Cugat.

L’exercici ha consistit en la simulació d’una col·lisió frontal entre dos turismes a l’interior del túnel de l’autopista, entre les galeries 4 i 5 aproximadament al mig del túnel. A conseqüència de l’accident s’ha produït l’incendi dels vehicles i 12 ferits de diversa consideració, 9 ocupants dels dos vehicles accidents i 3 més d’altres vehicles. En aquest simulacre s’ha posat a prova l’extinció de l’incendi i l’evacuació de les persones il·leses i ferides dins el túnel a través de les galeries d’evacuació.