L'Acadèmia de Belles Arts estrena tres noves exposicions aquest novembre

Es tracta d'una mostra pictòrica que porta per títol 'De Persones i Personatges', una reflexió sobre la necessitat d'ordenar la realitat i un treball d'il·lustració

Imatge d'una de les obre de la mostra Ordenar l'Espai.
Imatge d'una de les obre de la mostra Ordenar l'Espai. | Acadèmia de Belles Arts
Redacció
10 de novembre del 2015
Actualitzat a les 12:04h

L'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell acull a partir d'aquest dimarts i fins el 5 de desembre dues noves exposicions. Per una banda una proposta pictòrica que porta per títol De Persones i Personatges i per l'altra un projecte sobre l'espai i l'ordenació dels objectes en ell. A banda, el proper divendres, 13 de novembre també s'inaugurarà al Cub d'Assaig de la instal·lació una mostra d'il·lustracions a càrrec d'Elisabet Gutiérrez. 

Les noves propostes de l'Acadèmia es poden visitar a partir d'aquest dimarts a les 19:00 hores. Per una banda, a la Sala 1, el pintor sabadellenc Ramon Vilà Miró, presenta una mostra sobre la gran complexitat de les persones, que tot sovint és emmascarada per la narrativa comunicativa i les capes vitals que van recobrint els individus, i que dificulten que se'ls pugui reconèixer. 

 

Imatge d'una de les pintures de la mostra De Persones i Personatges Foto: Acadèmia de Belles Arts

Aquest autor acostuma a treballar amb acrílics, sorres i plàstics amb un estil eclèctic. Els seus paisatges urbans del Sabadell fabril de la seva infància van ser motiu d’una exposició al Velòdrom del Centre Cívic de la Creu Alta. Ha exposat a Barcelona, Sabadell i Castellar del Vallès, on té actualment el seu estudi de pintura.

Per altra banda, Natàlia Giné exposarà la mostra Ordenar l’espai, que s'articula al voltant de la necessitat d’ordenar la realitat per comprendre-la. Així, el procés de treball creatiu s’inicia amb la creació d’estructures (mentals o físiques) que tinguin una lògica pròpia interna, per què adquireixin un sentit en l’artista, segons el seu propi sistema de comprensió. 

Es tracta doncs de posar en relació allò que en un principi està desconnectat, per provocar nous punts de vista sobre la realitat, que a la vegada plantegin qüestions que vagin finalment més enllà de la pròpia artista, fent reflexionar també l’espectador. 

Per últim, a partir del divendres 13 de novembre es podrà veure també una proposta on la il·lustració esdevé protagonista. Es tracta d'un recull d'imatges que Elisabet Gutiérrez ha creat per acompanyar el poemari Hoy traigo el ombligo con nudo deshecho, escrit per Yolanda Gutiérrez, la seva germana, i que també es presentarà divendres a l'auditori de l'Acadèmia.