Nou avís per perill alt per pedregades a Sabadell

Protecció Civil avisa de possibles pedres superiors als dos centímetres de diàmetre, a més d'esclafits o mànegues

Carrers emblanquinats de la pedra a Sabadell, en una imatge d'arxiu
Carrers emblanquinats de la pedra a Sabadell, en una imatge d'arxiu | Juanma Peláez
Lluís Girona
18 d'agost del 2022
Actualitzat a les 17:06h
Les pluges no s'aturen a Catalunya i també deixa un avís per un altre fenomen. Ara, fins a tres comarques estan en alerta per temps violent durant la tarda d'aquest dijous: el Vallès Occidental en perill molt alt i el Barcelonès i el Baix Llobregat en perill alt. En aquestes zones es podrien produir pedregades amb gruixos superiors als dos centímetres, ratxes de vents superiors als 25 metres per segon i tornados, esclafits o mànegues.
 
Segons informa el Meteocat, l'episodi dura des de les 16.23 i fins a les 18.23 d'aquest dijous. Les autoritats han demanat precaució a l'exterior i en els desplaçaments per aquestes zones i Protecció Civil manté activada la prealerta del Pla Inuncat.

Són dies de pluja a Catalunya i aquest dijous, tot i que de forma menor, encara és la protagonista. Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) encara manté en perill moderat un total de 17 comarques. En tots aquests indrets es poden acumular més de 20 litres en 30 minuts i els ruixats poden anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.