estiu 2022

Sabadell arriba als 38,8 graus, la temperatura més alta de l'estiu

L'estació del Servei Meteorològic de Catalunya registra la dada a dos minuts per les 15 hores

per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 12 d'agost de 2022 a les 20:32 |
Imatge d'arxiu d'uns nens refrescant-se a la font de la plaça Sant Roc | Gala Espín
Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) advertien de calor extrema per aquest divendres a Sabadell, amb increments que es movien entre els tres i cinc graus, i s'ha complert. Precisament, l'estació que l'organisme té al Parc Agrari ha registrat 38,8 graus, sent el valor més elevat en el que portem d'estiu.

El mercuri ha arribat fins aquest extrem a les 14.58 hores, tal com ha recollit el Meteocat. Un valor que s'ha mantingut durant aproximadament una hora i mitja, ja que entre les 16 i les 16.30 hores l'estació meteorològica ha tornat a marcar el pic de 38,8 graus. I és que ha estat una jornada molt calorosa, en què la mitjana recollida ha estat de 29,5 graus.


Aquesta mateixa setmana, el passat dimecres, es va tocar el sostre de l'estiu, amb 36,3 graus. Tot i així, Sabadell no ha estat el municipi del Vallès Occidental amb la temperatura més alta, Castellbisbal ha assolit els 40. Concretament, 40,4 graus, que s'han notificat a les 16.44 hores, sent entre les 15 més elevades de Catalunya.

La previsió és que aquest dissabte afluixi una mica la calor i a partir de diumenge s'espera un descens més accentuat del termòmetre, tot i que sense que desaparegui l'ambient càlid, però amb registres adequats a una segona quinzena d'un mes d'agost. I és que està sent un estiu amb el mercuri disparat. De fet, juny va ser el mes més calorós des de 2009 a la capital vallesana.

 

 

Participació