Quin és el sabadellenc més famós segons la Wikidata?

Descobreix quin és el veí més internacional que el teu municipi ha portat al món!

1200_1659971409mapasanq
1200_1659971409mapasanq
Redacció
11 d'agost del 2022

Mai t'has preguntat quin és el veí més famós que el teu municipi ha portat al món? Doncs ara, un programa informàtic et desvela aquesta curiosa incògnita a partir de la suma de totes les dades incorporades en el conjunt d'edicions de la Wikipedia i Wikidata.

En el cas de Sabadell, el programa apunta que es tracta del corredor de muntanya Kilian Jornet. Sí que és cert que llorejat esportista és saballut, però de naixement. De seguida es va traslladar al seu hàbitat: la muntanya. Un ambient que és herència familiar, perquè els seus pares també són uns devots.

Pel que fa a la resta del Vallès Occidental, destaquen: l'exfutbolista i entrenador del Barça, Xavi Hernández (Terrassa), el polític republicà Joan Ridao (Rubí), el jove futbolista Riqui Puig (Matadepera) i l'arxifamós Mago Pop, l'Antonio Díaz (Badia).
 
En el cas de Catalunya, destaquen l'arquitecte Antoni Gaudí (Reus), el pintor Joan Miró (Barcelona), els futbolistes Cesc Fàbregas (Arenys de Mar), Pep Guardiola (Santpedor) i Carles Puyol (La Pobla de Segur).