Trànsit demana reduir el límit de velocitat de l'AP-7 al seu pas pel Vallès

També proposa deu trams de l'autopista, que sumen 70 quilòmetres, amb rebaixes "considerables" que poden arribar als 100 km/h

Trànsit a l'AP-7
Trànsit a l'AP-7 | NBM
NacióDigital
09 d'agost del 2022
Actualitzat a la 13:15h
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramón Lamiel, ha demanat que el límit de velocitat de l'AP-7 al tram que travessa el Vallèspassi de 120 km/h a 110. Una petició que ja ha adreçat al govern espanyol, titular de la via. Lamiel ha defensat que és una proposta "d'estalvi energètic, però sobretot de reducció d'accidentalitat".

Ha explicat, en una entrevista d'aquest dimarts a El matí de Catalunya Ràdio, que a l'autopista han crescut les topades per encalç i aquesta rebaixa de velocitat també suposaria la dels sinistres. D'aquesta manera, s'avança en una demanda que l'SCT ja havia plantejat a principis de juny.

A més, ha defensat que diversos trams de l'AP-7 es restringeixi la velocitat fins a 100 km/h "si convé". Concretament, ha posat damunt la taula actuar en deu punts, que concentren 70 quilòmetres de la via, amb reduccions "considerables". Entre aquests hi ha, Mollet – Sant Cugat (kms 142-156) i Sant Cugat – Martorell (kms 159-169). 

D'altra banda, Lamiel ha apuntat que les velocitats màximes podrien fixar-se per sota dels 100 km/h quan hi hagi congestions importants i es disposi d'un sistema de gestió intel·ligent de la xarxa.

Sistemes predictius a la C-58
"L'AP-7 i el sistema viari no és el mateix que quan hi havia peatges: cal controlar la velocitat d'una forma diferent", ha reivindicat el director del SCT. De moment, ha indicat, ja s'ha apostat per posar sistemes predictius i de control en un total de 100 quilòmetres i es començarà a la C-58 aquest mateix any. Tanmateix, ha insistit, cal que l'Estat limiti la velocitat en les vies amb més accidentalitat.