incendi

Comencen les tasques de neteja dels horts incendiats a la ronda Europa de Sabadell

Els Mossos continuen investigant les detencions dutes a terme hores abans que es declarés el foc

per A.H., Sabadell, Catalunya | 5 d'agost de 2022 a les 14:27 |
Una màquina està recollint tot el material | Dani Sánchez
Diversos operaris han començat, aquest divendres, la neteja de la zona d'horts de la Ronda Europa, que es troben al límit entre els barris de Cifuentes, Can Llong i Can Rull, que es van incendiar el passat 15 de juliol. Encara que es tracten d'uns terrenys de titularitat privada, l'Ajuntament de Sabadell ha actuat de forma subsidiària per “garantir la seguretat i salubritat” i després reclamarà a la propietat la factura.

Concretament, es treballarà sobre una zona de 2.500 metres quadrats que ocupen tres parcel·les, on s'hi han construït edificacions precàries i s'hi ha acumulat tota mena de materials com pneumàtics, runa, plàstics, fusta, tanques metàl3liques i deixalla, entre d'altres. El foc, que es va declarar poc abans de les 17 hores, va afectar les barraques i vegetació.

 

L'estat dels terrenys on va haver-hi el foc Foto: Dani Sánchez


Tal com ha precisat el consistori, és una àrea ocupada il·legalment i per això ha tancat els accessos per als vehicles i ha instal·lat senyals de prohibició d'entrada i sortida, excepte per a dotacions d'emergències. També s'ha incrementat la vigilància a la zona per assegurar que no s'hi accedeixi.


D'altra banda, ha iniciat les gestions perquè aquests terrenys passin a ser municipals. La idea és “endreçar-los”, ja que hi ha punts que pertanyen a l'administració i d'altres són privats. La voluntat de l'Ajuntament és “impedir el desenvolupament de construccions o activitats il·legals, prevenir els riscos que se’n derivin”, així com, “generar molèsties” al veïnat.

Sense novetats a la investigació

  
Precisament, els Mossos d'Esquadra van detenir, hores abans de l'incendi, cinc persones. Els agents van intercedir en una baralla i es va obrir una investigació per si es podria establir una relació entre els dos fets. La policia catalana ha assegurat que continua treballant i que no hi ha novetats al respecte.

 

Participació