residus

Montcada comença a imposar les primeres sancions per l'abandonament de voluminosos al carrer

Fa una mica més d'un mes va instal·lar càmeres de seguretat en diversos punts

Un dels diferents contenidors que hi ha al municipi | Ajuntament de Montcada i Reixac
per A.H., Sabadell, Catalunya | 7 d'agost de 2022 a les 14:00 |
L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha començat a imposar les primeres sancions per l'abandonament de voluminosos a la via pública. Unes multes que han arribat gràcies a la instal·lació de càmeres de seguretat, que des de fa una mica més d'un mes s'han instal·lat per diferents punts de la localitat.

Els infractors hauran de pagar entre 90 i 120 euros par aquests comportaments, tal com ho recull l'ordenança municipal. Tot i així, el regidor de Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre, ha avisat que s'està “actualitzant” la normativa perquè les sancions “puguin arribar als 750 euros”.


La posada en marxa d'aquests aparells busca acabar amb aquestes pràctiques incíviques i que gràcies a l'enregistrament es pot detectar i identificar el responsable. De la Torre ha assegurat que el llançament de voluminosos al carrer ha experimentat “una certa millora”, però tanmateix encara hi ha “qui no respecta la convivència ni l'espai públic” i ha destacat la presència de les càmeres, perquè tenen un “caràcter dissuasiu”.

El consistori, a més d'incrementar les multes econòmiques, també ha iniciat d'altres mesures per combatre aquest fenomen com ara, campanyes de conscienciació, la incorporació d'agents cívics i inspectors, l'ampliació de l'horari de la deixalleria i la millora del servei de recollida, entre d'altres iniciatives.

 

Participació