Educació acabarà el nou edifici de l'Escola Virolet per encetar el curs

La conselleria també garanteix l'ampliació de l'Institut la Ferreria, a Montcada i Reixac, aquest 2022

El centre educatiu d'infantil i primària
El centre educatiu d'infantil i primària | Ajuntament de Sabadell
NacióDigital
03 d'agost del 2022
Actualitzat a les 12:26h
El Departament d'Educació té previst finalitzar el nou edifici de l'Escola Virolet perquè els alumnes puguin arrencar el curs, que enguany començarà entre els dies 5 i 7 de setembre. Així ho ha manifestat el conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, en una entrevista que ha concedit a l'ACN. 

D'aquesta manera, es compleix amb el calendari marcat a principis de 2021. Precisament, el mes de juny d'aquell any es va fer la licitació i al càrrec hi havia l'anterior titular, Josep Bargalló. Així, s'acabarà una llarga reivindicació de les famílies que, durant anys, han demanat el final dels barracons del centre.
 

Josep Gonzàlez-Cambray, al seu despatx Foto: ACN


Aquesta construcció forma part de les 11 i quatre grans ampliacions que es faran durant el 2022. Cambray ha destacat el salt respecte al 2021, quan van es va fer set actuacions. A més, ha apuntat la retirada de 61 mòduls prefabricats. Totes aquestes intervencions compten amb un pressupost de 62 milions d'euros i ha assenyalat que es va "donant resposta a les necessitats" dels centres i van amb l'objectiu d'anar eliminant aquests mòduls.

Les noves edificacions, a més de Sabadell, també es faran, tal com ha indicat, a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Montmell, Sant Fruitós de Bages, Santpedor, Solsona, Tarragona, Vilagrassa i la Granada. 

Ampliació Institut la Ferreria
Gonzàlez-Cambray també ha explicat que enguany s'ultimaran grans ampliacions, es faran a Banyoles (dues), Montcada i Reixac i Tàrrega. A la localitat vallesana tindrà lloc a l'Institut la Ferreria, que també es reformarà, per tal que es reestructuri l'antic edifici i hi hagi aules i tallers nous. Les obres van arrencar fa una mica més d'un any.    

El conseller ha destacat el canvi en la política pel que fa les noves construccions ja que s'estan aplicant nous criteris. Ha reconegut que fa uns anys totes les escoles i instituts eren pràcticament iguals i hi havia poc marge de decisió per part dels centres. Ara, se segueix un procés participatiu que permet a ajuntament, centre, claustre i famílies dir quin tipus d'espai volen.

Objectiu: eliminar mòduls prefabricats
Educació té un pla per eliminar els mòduls prefabricats a set anys. Aquest ha patit un alentiment com a conseqüència de la pandèmia, perquè tant el curs 2020-2021 com en el 2021-2022 es va decidir no retirar aquells que es podrien haver tret per necessitats d'escolarització per tal que els centres disposessin de més espais per aplicar les mesures organitzatives per la Covid. Cambray ha afirmat però que a partir d'ara aquesta retirada serà progressiva i es veurà "accentuada" de cara als cursos 2023-2024 i 2024-2025.