El Seguici Festiu de Sabadell recupera la Mulassa i els Cavallets 400 anys després

La presentació de les dues figures serà aquest diumenge, en el marc de Sant Feliu, antiga Festa Major de la ciutat

La plaça de Sant Roc acollirà la presentació de les dues noves bèsties
La plaça de Sant Roc acollirà la presentació de les dues noves bèsties | Gala Espín
Redacció
26 de juliol del 2022
Actualitzat el 18 de juliol del 2023 a les 9:55h
El bestiari de Sabadell comptarà enguany amb dues noves figures: la Mulassa, a càrrec de l'Associació Amics Encultura't, i els Cavallets, per part de l'Esbart Dansaire. La presentació i bateig d'aquests nous elements es farà aquest diumenge, 31 de juliol, a les 18.30h a la plaça de Sant Roc. 

Aquesta data s'ha escollit, precisament, perquè s'emmarca amb la diada de Sant Feliu, l'antiga Festa Major de Sabadell. Així, la ciutat es retroba amb part del seu patrimoni històric festiu i recupera dos elements que ja van existir fa més de 400 anys: diversos documents que s'han trobat en les Ordinacions de la Vila i Universitat de Sabadell parlen de la participació d'aquestes figures a les festes de la Puríssima de l'any 1619. Les notes també revelen les similituds entre el Gremi de Paraires de Sabadell i de Barcelona, responsables de les actuacions de les seves mulasses. 

La Mulassa i els Cavallets se sumaran, així, al Seguici Festiu de Sabadell, amb la resta de figures de l'organització. Creada el passat mes de maig, aplega diverses entitats de la cultura popular de la ciutat: l'Àliga dels Geganters de Gràcia, la Víbria dels Diables de la Creu Alta i el Lleó de l'Associació d'Amics Encultura't. També en formen part els Golejadors, el Ball de Diables, el Ball de Bastons i els Gegants i Capgrossos de Sabadell.