El Fresc 22 es tanca amb més de 2.500 espectadors i gairebé un 80% d'ocupació

El festival atrau un 40% dels espectadors de fora del municipi, que en fan una molt bona valoració

Una funció de l'edició del Fresc d'enguany
Una funció de l'edició del Fresc d'enguany | Juanma Peláez
Redacció
18 de juliol del 2022
Actualitzat a les 18:09h
El Fresc, el Festival d'Estiu de Sabadell, ha tancat la seva cinquena edició amb molt bons resultats: en total, 2.548 persones han passat pels Jardinets de la Fundació 1859 Caixa Sabadell per gaudir d'alguna de les 15 propostes que s'han pogut veure entre el 26 de juny i el 14 de juliol. Aquesta xifra suposa una ocupació d'un 79,8%.

"El Fresc ha recuperat l'afluència habitual", ha declarat el director de la Fundació, Joan Carles Sunyer, que ha valorat el resultat com a "excel·lent" per a una edició "especial", ja que no només era la cinquena sinó la primera que es podia fer amb normalitat després de la pandèmia.

De les 15 sessions, sis van exhaurir les entrades: les obres de teatre Ni rastre de qui vam ser (Fel Faixedas i Carles Xuriguera) i Els ocells (La Calorica); els concert de Marina Rosell, l'espectacle músico-teatral Tenors (companyia Illuminati) i els recitals poètics Fil de Memòria (amb Pere Arquillué) i Temps fràgils (amb Jordi Boixaderas).

A més de les xifres, l'organització fa una molt bona valoració artística, que consolida el Festival com un esdeveniment amb una "programació eclèctica i de molt bona qualitat" amb espectacles que fins i tot "ens atreviríem a dir que adquireixen una altra dimensió gràcies al magnífic espai que és l'Amfiteatre dels Jardinets", ha assenyalat Sunyer. 

Aquesta edició també ha consolidat la capacitat del festival d'arribar més enllà de Sabadell: un 40% dels espectadors venien de fora del municipi, principalment d'altres poblacions del Vallès Occidental i de Barcelona, i "molta gent que ve cada cop de més lluny", ha remarcat el director de la Fundació. Això, segons diu, "significa que el Fresc no és només un festival artístic sinó també un factor de dinamització cultural, comercial i econòmica de la ciutat en l'època estiuenca".

Pel que fa al públic, i segons les enquestes de satisfacció que es fan després de cada espectacle, els aspectes més valorats són el tracte a l'espectador i el ticketing. La majoria dels enquestats qualifiquen amb un 8,7 sobre 10 l'experiència al Fresc, i creuen "molt probable" que recomanin el festival a altres persones.