Troben xais enterrats en fosses a la zona de barraques de Montcada on hi havia una explotació il·legal

La investigació, que ha permès detenir cinc persones com a responsables de l'explotació il·legal, segueix oberta

La Policia Local de Montcada intervé 300 caps de bestiar
La Policia Local de Montcada intervé 300 caps de bestiar | PL Montcada i Reixac
Redacció
13 de juliol del 2022
Actualitzat a les 17:36h
La investigació oberta a partir de la troballa d'una explotació il·legal de xais en una zona de barraques a Montcada i Reixac ha permès descobrir desenes d'animals enterrats en fosses comunes, després que la Policia Local de Montcada interceptés 301 caps de bestiar per vendre, que han estat traslladats a una explotació ramadera.

El regidor de Medi Natural i Salut Pública de Montcada, Oriol Serratusell, ha explicat que "mai abans havien tingut constància d'activitats d'aquest tipus en aquest espai del municipi", com recull l'ACN. 

En la investigació hi han participat agents del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil, i la Policia Local de Montcada. "No ens havíem trobat mai amb un cas així en aquesta zona, com a Policia Local no consta que hi hagués activitat ramadera", explica Serratusell. 

En els darrers dies, a la zona s'hi havia registrat un alt volum de vehicles estacionats al voral de la carretera, més del que és habitual entorn de les barraques. Amb l'avís telefònic, es va procedir a inspeccionar l'espai, on hi havia centenars d'animals que es trobaven en males condicions; alguns dels quals lligats i preparats per ser venuts. De fet, en el moment d'arribada dels agents policials es van trobar vehicles que duien xais a l'interior, tot i que no van poder interceptar un camió que també en duia. Tots els que van trobar van ser traslladats a un espai municipal, que va quedar precintat.

La investigació, que ha permès detenir cinc persones com a responsables de l'explotació il·legal, segueix oberta.