Bellaterra talla la carretera per reivindicar la seva independència

El 94% dels veïns que van participar en la consulta celebrada al setembre van optar per separar-se de Cerdanyola | L’Entitat Municipal Descentralitzada denuncia que Cerdanyola s’oposa a negociar una sortida pactada

Veïns de Bellaterra tallant la carretera
Veïns de Bellaterra tallant la carretera | Xavi Segura
Nació Sabadell
09 de novembre del 2015
Actualitzat a les 10:28h
 
L’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra ha tallat aquest matí la carretera que uneix Sabadell amb Sant Cugat per reivindicar la voluntat majoritària dels veïns del barri d’independitzar-se de Cerdanyola. El passat mes de setembre van celebrar una consulta en què el 94% dels participants van votar-hi a favor, amb 1.115 vots favorables (hi van participar 1.185 persones, un 53,57% del cens), motiu pel qual han engegat la maquinària per reivindicar la seva constitució com a municipi.
 
“Tot i els resultats, els partits de Cerdanyola s’oposen a negociar la nostra constitució com a nou municipi, fins i tot l’alcalde, Carles Escolà (Compromís)”, explica el president de l’EMD de Bellaterra, Ramon Andreu. Recorda, a més, que la consulta és de plena llei, seguint els paràmetres establerts en la Llei de Consultes Populars No Refrendàries del Parlament de Catalunya, motiu pel qual demanen a la cambra que es posicioni sobre aquesta voluntat majoritària manifestada pels veïns.
 
Amb l’objectiu de fer sentir la seva veu, unes cinquanta persones han tallat aquest matí la carretera que uneix Sabadell i Sant Cugat al seu pas per Bellaterra, concretament a l’alçada de l’accés a l’autopista AP-7. Aquest punt és especialment delicat, donat que és una de les carreteres alternatives que molts veïns de Sabadell utilitzen per anar a Sant Cugat en hora punta, i viceversa, amb l’objectiu d’evitar els embussos de les autopistes C-58 i AP-7 a primera hora del matí.