1 de 10
residus

Montcada posa setge a l'abandonament de voluminosos a la via pública

Instal·la càmeres de seguretat en diversos punts per lluita contra l'incivisme

Una càmera de videovigilància | Josep M Montaner
per A.H., Sabadell, Catalunya | 25 de juny de 2022 a les 12:00 |
L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha posat setge a l'abandonament de voluminosos a la via pública. Ha instal·lat càmeres de videovigilància pel municipi, que ja funcionen des d'aquesta setmana, per tal d'enregistrar aquestes conductes incíviques i es puguin perseguir i, per tant, sancionar al o als possibles infractors.

Es tracten d'un aparells amb tecnologia intel·ligent, amb detecció automàtica d'objectes abandonats i es troben en cinc punts de la localitat, on el consistori ha identificat que hi ha hagut una gran concentració d'aquests residus.


El regidor de Serveis Municipals i Espai Pública, Juan Carlos de la Torre, ha admès que aquests actes són "minoritaris", però "té un impacte molt negatiu; és un factor crític que altera la convivència, degrada la imatge de la ciutat i no representa, ni molt menys, la realitat de la ciutadania".

De la Torre ha explicat que la mesura no eximeix de "mantenir la línia d'educar en matèria de residus" i les càmeres serviran "d'element coercitiu per a tothom que no faci una gestió correcta". Ha recordat que aquests aparells han arribat després d'haver impulsat diverses campanyes, en què s'ha posat de relleu l'impacte negatiu tant en l'àmbit social com sanitari.

 

Participació