La quarta Ultra Clean Marathon tornarà a recollir els residus entre el Vallès i Barcelona

Partirà des de Terrassa i arribarà a les platges de la capital catalana, passant per Collserola i el Besòs

Participants a la UCM del 2019 amb els residus recollits
Participants a la UCM del 2019 amb els residus recollits | UCM
M. C.
10 de juny del 2022
Aquest dissabte se celebrarà la quarta edició de la Ultra Clean Marathon, la cursa de recollida de residus, i que es farà entre Terrassa i Barcelona passant per diverses poblacions, entre les quals Rubí. Així, els corredors creuaran els camps del Vallès, la serra de Collserola i el riu Besòs fins arribar a les platges de Barcelona, i durant tot el trajecte aniran recollint tots els residus que trobin.

La cursa, a més, vol destacar el que aporten els espais naturals i agraris d'un territori densament poblat i urbanitzat, com l'Anella Verda de Terrassa,  la Serra de Galliners, el Parc Natural de Collserola, el riu Besòs i les platges de Barcelona.

Tots els ajuntaments pels quals passarà la cursa col·laboren en l'esdeveniment, coorganitzat per la Xarxa per a la Conservació de la Natura, l'Agència de Residus de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

L'organització ha destacat la diversitat dels equips que s'han inscrit enguany: un grup de joves extutelats, un corredor de 84 anys, mestres de les Escoles Vedruna, un equip que inclourà una persona cega i el seu guia, un jove pakistanès que ha fundat un projecte per motivar joves tutelats a córrer i afavorir la seva integració... 



Cada equip correrà per una de les entitats ambientals que treballen a Catalunya per fomentar la conservació de la natura, i el propòsit és assolir, com a mínim, una donació de 600 euros.

Els equips estan formats per entre dues i 12 persones, que es distribuiran els 60 quilòmetres de la cursa en relleus de trams de 10 quilòmetres. Després de cadascun dels trams s'entregaran i es classificaran els residus recollits.

Una de les novetats d'aquesta edició és que s'incorporarà la tecnologia Blockchain, per "aportar valor" a l'esdeveniment i a les causes ambientals; i que en acabar la cursa se celebrarà, al parc de la Barceloneta, la festa Mou-te pel clima. A més, es crearà un NFT commemoratiu que se subhastarà a través del perfil de la cursa. Qui l'adquireixi, haurà de comprar un certificat de compensació de tràfic recuperat durant la Ultra Clean Marathon.