GRÀFIC | Caiguda de l'atur a Sabadell amb la xifra més baixa en 14 anys

Al maig es registra el tercer descens més accentuat des de febrer de 2021

El Mercat Central de Sabadell
El Mercat Central de Sabadell | Gala Espín
03 de juny del 2022
Actualitzat a les 16:32h
Sabadell trenca la ratxa dels últims dos mesos i l'atur ha registrat una caiguda notable, registrant la xifra més baixa dels últims 14 anys. Segons les dades de l'Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya -no contempla la figura de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO)-, el passat mes de maig es va tancar amb 11.562 desocupats.

 
 


561 persones han abandonat aquestes llistes, cosa que suposa el tercer descens més accentuat des de febrer de 2021, quan es va assolir el pic de la pandèmia. A més, el guarisme torna a situar-se per sota dels 12.000, molt semblant el que es va registrar a l'agost de 2008.   

La tendència positiva de Sabadell també s'ha reproduït al conjunt de la comarca i del país. Rellevants han estat els resultats de l'altre capital, Terrassa que han registrat un descens absolut en el nombre d'aturats de 345. Rubí, també ha gaudit d'una caiguda de 152 persones en les llistes de l'atur. 

A més a més, aquesta dinàmica a la baixa també s'ha visualitzat en el nombre d'aturats total del Vallès Occidental que s'ha desplomat en més de 1.700 persones; mentre que al conjunt de Catalunya també ha caigut en gairebé 16.700.