medi ambient

Santa Perpètua de Mogoda demana rebaixar a 80 km/h la velocitat de l’AP-7 al seu pas pel municipi

Recorda que es una proposta feta el 2014 i inclosa en el Pla Específic de Mobilitat del Vallès

per A.H., Sabadell, Catalunya | 19 de maig de 2022 a les 16:00 |
Imatge de cues a l'AP-7 | ACN
L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha demanat al Servei Català de Trànsit (SCT) que es rebaixi a 80 km/h la velocitat de l’AP-7 en el tram que passa pel municipi. Una petició que ve motivada per raons ambientals i també de seguretat vial, ja que és precisament una àrea de concentració d'accidents.

El consistori ha assegurat que aquesta autopista genera el 70% de la contaminació de la localitat i per això, el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ho ha reclamat: “La proposta es justifica amb informes tècnics que argumenten la viabilitat des del punt de vista mediambiental”, així com per ser un espai d'accidentalitat, amb la circulació de transport de matèries perilloses.


De fet, el suggeriment fet des de l'administració no és nou, ja que el 2014 ja es va reclamar i ha recordat que els 80 km/h també estan inclosos en el Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV), així com en el pla per a la millora de la qualitat de l’aire del Vallès Occidental.

Hernández ha recalcat que és una proposta amb un “impacte positiu” i ha remarcat que “és una acció climàtica transcendental” per disminuir la contaminació. Tot i així, el regidor ha manifestat la seva cautela perquè des del SCT doni una resposta immediata.

 

Participació