Els iaioflautes volen que les seves reivindicacions es debatin al Congrés

El col·lectiu sabadellenc farà arribar les seves peticions a les formacions que es presenten a les eleccions del 20-D perquè les elevin a la càmera espanyola | La setmana que ve es reuneixen amb l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez

José Luís Charles, Dolors Codina i Pilar Sánchez, membres dels iaioflautes de Sabadell
José Luís Charles, Dolors Codina i Pilar Sánchez, membres dels iaioflautes de Sabadell | Norma Vidal
Norma Vidal
06 de novembre del 2015
Actualitzat a les 16:51h

José Luís Charles, Dolors Codina i Pilar Sánchez, membres dels iaioflautes de Sabadell. Foto: Norma Vidal


Els iaioflautes de Sabadell faran arribar un escrit amb les seves principals reivindicacions als partits polítics locals que es presenten a les eleccions espanyoles del 20 de desembre. L'objectiu és posar sobre la taula la greu situació en què es troben els ciutadans de la tercera edat i aconseguir que les seves peticions arribin al Congrés dels Diputats de la mà d'un o diversos partits. Tot plegat forma part d'una campanya global que iaioflautes de tot l'estat estan desenvolupant des de l'àmbit local.

"No volem misèries. Estem farts de tot el que està passant, de la corrupció i de que els polítics no atenguin les necessitats reals de la ciutadania", ha explicat Pilar Sáchez, membre dels iaioflautes que ha recordat que es tracta d'una generació que porta treballant des dels 12 anys. "L'estat no té diners seus, són diners de tota la ciutadania", ha advertit la portaveu que ha exigit que es defensin els drets d'aquest col·lectiu. 

Entre d'altres peticions, els avis demanen que es revisin les pensions i que es recuperi el Pacte de Toledo i la revalorització vinculada a l'IPC; que es restitueixin els medicaments exclosos del finançament de la Seguretat Social; l'aplicació de la llei de la Dependència o que no se'ls faci tributar l'IRPF. 

Reunió amb l'alcalde

La previsió és que en els propers dies els avis facin arribar el document, que ha estat acordat per tots els iaioflautes de l'estat i compta amb el suport de diversos sindicats i d'altres entitats, a les formacions polítiques de Sabadell i que després s'enceti una ronda de contactes. La primera trobada la mantindran amb l'alcalde de la ciutat, Juli Fernàndez, el dijous 12 de novembre. 

En aquesta reunió els iaioflautes volen aprofitar per posar sobre la taula els problemes que afecten l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i denunciar les derivacions a clíniques privades que es duen a terme constantment.