cultura

Així serà la Nit dels Museus a Sabadell

Se celebra aquest dissabte i s'allargarà fins a l'1 de juny

per A.H., Sabadell, Catalunya | 12 de maig de 2022 a les 19:00 |
Detall de les noves vitrines del museu | Albert Segura
Torna, un altre any, la Nit dels Museus i Sabadell, per onzè any consecutiu, se suma a la iniciativa que se celebra en el marc del Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig. Així, aquest dissabte, 14 de maig, cinc equipaments s'hi adheriran: el Museu d'Art de Sabadell (MAS), el Museu d'Història de Sabadell (MHS), l'Espai Cultura i l'Espai Natura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell i el Museu de l'Institut Català de Paleontologia (ICP) Miquel Crusafont.
 

Com d'altres anys, cadascun ha destacat la seva “joia”. El MAS Museu d'Art del Riu Ripoll. Manuel Sánchez Verdum. Un conservador de las coses que se tiran. Sitesize-Elvira Pujol i Joan Vila Puig. Col·lecció Nacional d’Art Contemporani; el MHS l'exposició Sabadell 1300. El Raval medieval, una mostra de troballes arqueològiques; a l'ICP, l'esquelet de Myotragus balearicus de Cova d’Es Bufador (Mallorca); a l'Espai Cultura, les figures de Kamisumo i l'Espai Natura, la mostra Espai Natura. 50 anys de cultura rural i natural.
 

També hi ha previstes actuacions en aquesta obertura dels museus, més enllà de l’horari habitual. Al MHS l'Escola Municipal de Música i Conservatori de Sabadell; a l'Espai Cultura la dansa de la companyia Hanami Danza; al MAS l'aula del Cant del Conservatori de Sabadell i a l'ICP l'actuació del cor Els Notes.
 
Les activitats s'allargaran el cap de setmana, de fet, fins al juny, amb visites guiades i tallers familiars. Es duran a terme entre diumenge 15 de maig i l’1 de juny.

 

Participació