música

Sant Quirze del Vallès, la localitat amb més eurofans de l'Estat

Un estudi situa la localitat amb més seguidors en proporció amb la seva població

per A.H., Sabadell, Catalunya | 11 de maig de 2022 a les 14:10 |
Chanel durant el primer assaig a Torí | RTVE
Aquest dissabte se celebra el Festival d'Eurovisió a Torí i que aquest dimarts ja ha començat a perfilar-se amb la celebració de la primera semifinal. Aquest certamen arrossega una gran massa de seguidors, no només in situ sinó que també a través de la pantalla. Doncs, una localitat catalana, Sant Quirze del Vallès, és la que més eurofans concentra de l'Estat, en proporció amb la seva població. 

Així ho ha indicat un estudi elaborat per l'agència de màrqueting Internet República, després d'analitzar la cerca per Internet dels últims 18 anys. A més, també han repassat 545.000 mencions durant aquest període a les xarxes socials i diversos mitjans de comunicació. Amb tot, el municipi vallesà s'ha alçat amb aquest títol simbòlic. Per davant de Cariñena (Saragossa) i Santiago de Castelo (Corunya). 


Curiosament, és l'única ciutat catalana del top 10 elaborat per la companyia. De fet, la meitat són gallegues (a més de Santiago de Castelo, Puenteareas, Narón, Santiago de Compostela i O Porriño). I és que Galícia és la comunitat autònoma amb un major interès per aquest esdeveniment continental. Mentre que Catalunya es troba a la cua, antepenúltima, només les illes Canàries i les Balears tenen menys seguiment. 

Aquest mateix treball ha pronosticat que la candidata espanyola, la cantant d'Olesa de Montserrat, Chanel, es troba entre les cinc millors d'Eurovisió. Un pronòstic d'acord amb les dades extretes dels diferents entorns digitals i que ha recordat que el tema de la catalana Slomo és un dels més reproduïts entre les cançons dels participants. 


Eurovisió i el Vallès Occidental

 
La relació entre el certamen musical i la comarca ve de llarg. El 1991 Josep Capdevila, més conegut com Sergio Dalma, va actuar amb el mític Bailar pegados. El 2010, un altre sabadellenc, però que no era cantant, Jaume Marquet, conegut amb el sobrenom de Jimmy Jump, va saltar en plena actuació de la representació espanyola, que feia Daniel DijesEl 2017, el també saballut, Manel Navarro, va ser recordat pel seu gall en la interpretació Do it for your lover. Dos anys després, Miki Núñez, de Terrassa, va ser l'escollit per representar Espanya amb La venda

 

Participació