Sabadell encadena dos mesos de lleus pujades de l'atur

Una situació que no es veia des de feia més d'un any i es mantenen més de 12.000 persones desocupades

Els sabadellencs sortint a comprar, en bicicleta i a passejar amb els nous talls a la via pública
Els sabadellencs sortint a comprar, en bicicleta i a passejar amb els nous talls a la via pública | Juanma Peláez
05 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:20h
Sabadell encadena dos mesos seguits de lleus pujades de l'atur. Segons les dades de l'Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, el passat mes d'abril es va tancar amb 12.123 desocupats, cosa que significa assolir un 12% de la població activa -sense contemplar la figura de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO)-.

 
 


Un increment en 89 persones, que sumades a les 127 del passat mes de març suposa 205 usuaris a l'atur entre aquests dos mesos. Així doncs, obre el segon trimestre de 2022 en augment, igual que en el primer, amb una variació de 116 aturats. Feia més d'un any -des de desembre de 2020 i fins al febrer de 2021, el pic de la pandèmia- que no es veia aquesta situació, en què s'encadenaven mesos de més desocupació.  

Tot i així, en comparació amb fa un any la diferència és notable, amb més de dos punts de marge -més de 3.000 persones de diferència-. La dinàmica d'abril també s'ha replicat a l'altre capital de la comarca, amb 62 persones aturades. Per la seva banda, Rubí ha mitigat la pujada general i ha registrat tan sols tres més respecte al març, mentre que Sant Cugat ha marcat un mínim absolut, amb 2.300.

Aquesta tendència a l'alça també s'ha visualitzat en el nombre d'aturats total del Vallès Occidental que ha crescut en 27 nous desocupats; mentre que, per contra, al conjunt de Catalunya, l'atur ha caigut en gairebé 6.700 persones.