Sabadell comptarà amb una deixalleria urbana al sud de la localitat

L'objectiu és augmentar la recollida selectiva | Comptarà amb un punt d'informació sobre reciclatge i amb professionals especialitzats

per Redacció, 31 de març de 2015 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Interior de la deixalleria. Foto: AS


L’Ajuntament de Sabadell, conjuntament amb Serveis Medi Ambient (SMATSA), empresa concessionària del servei de neteja viària i recollida de residus, han estat treballant per poder oferir als ciutadans un servei de deixalleria més proper. Per fer-ho possible es posarà en marxa la Deixalleria Urbana Sud, que comptarà també amb un punt d’informació. 


L'objectiu d’aquest nou servei és oferir als veïns de Sabadell l’opció de reciclar residus domèstics com: l’oli vegetal, cosmètics, aparells elèctrics i electrònics petits, roba i calçat, cartutxos de tinta i tòner, fluorescents, bombetes, càpsules de cafè i de plàstic, CD i DVD, o aerosols que no tenen cabuda en la recollida municipal ordinària; sense haver-se de desplaçar a un dels punts blaus de la ciutat.

Tal com ha assenyalat el tinent d’alcalde de Presidència i regidor del programa Smart City, Josep Ayuso, la voluntat és augmentar el volum de recollida selectiva: "Amb una major implicació de la ciutadania, a través del seu comportament responsable, podrem assolir els percentatges de recollida previstos per la Unió Europea per al 2020”. 


Eugenio Díaz, director general d’Agora Grup, de la qual forma part Serveis Medi Ambient (SMATSA), ha afirmat que aquest nou concepte de deixalleria urbana contribuirà a millorar la ciutat perquè oferirà un nou punt de reciclatge i d’informació sobre la correcta separació dels residus.  

Aquesta nova deixalleria urbana està concebuda per donar servei únicament a particulars, que podran accedir a la instal·lació a peu. L’horari serà de dilluns a dissabte de 09:00 hores a 13:00 hores. El personal de la deixalleria urbana estarà format per atendre i orientar als usuaris sobre els criteris de classificació dels materials i l’ús adequat dels recipients de residus, els quals estaran totalment senyalitzats amb els pictogrames oficials de seguretat. Un cop classificats segons la tipologia, complint amb la normativa ambiental vigent, els residus es traslladaran a centres de gestió i tractament.

L’ús de les deixalleries urbanes també comptarà a l’hora de demanar les bonificacions de la taxa de residus. Cal recordar que si es fa ús del servei de deixalleries municipals (punts blaus, deixalleries urbanes i Mobiblau) de 4 a 8 vegades hi ha una bonificació del 10 % en la taxa de residus i si es fan 9 o més visites hi ha una bonificació del 20%.

 

Participació