Les empreses de Sabadell i Terrassa, beneficiades per la subhasta energètica

Energya VM, HolaLuz.com, Unión Fenosa Gas i Catgas Energia van ser les guanyadores del concurs impulsat conjuntament des de les Cambres de Comerç | L'entitat de Terrassa aposta fermament per assolir la plena i efectiva liberalització del sector energètic, que derivi en millors preus per a les empreses

La Torre
06 de novembre del 2015
Les Cambra de Comerç de Sabadell i Cambra de Comerç de Terrassa van organitzar, els passats dies 15 i 16 d’octubre, respectivament, la 2a Licitació Energètica d’Electricitat i Gas per Internet. Mitjançant una plataforma electrònica (Marketplace), les diferents comercialitzadores interessades van realitzar les seves millores mitjançant subhasta inversa, a partir d’un preu de sortida establert per la Cambra. Com a resultat d’aquesta segona edició, cal destacar els resultats assolits tant en electricitat com, per primera vegada, també de gas.

Les Cambres de Comerç de Sabadell i Terrassa han aconseguit millors condicions econòmiques per a les empreses de la seva demarcació, respecte a les que es poden obtenir de forma individual al mercat. Per exemple, una empresa del sector alimentari amb tarifa 6.1A que accepti el preu assolit per Cambra, s’estalviaria 59.040 € per any (6%). Per a les empreses consumidores de gas natural, s’han assolit millores que en alguns casos superen el 10% respecte a la millor tarifa del mercat. Per exemple, una empresa del sector serveis amb tarifa 3.4, si s’adhereix a l’oferta de Cambra tindria un estalvi directe anual de 1.911 € (un 13%).

Els preus aconseguits inclouen Alta Tensió, Baixa Tensió i Gas i poden beneficiar empreses de qualsevol dimensió. Les comercialitzadores guanyadores d’electricitat han estat Energya VM i HolaLuz.com. Per a gas natural, han estat Unión Fenosa Gas i Catgas Energia.Les Cambres de Comerç de Sabadell i Terrassa es tornen a situar al capdavant en l’eficiència energètica i en la reducció de costos energètics a les empreses.  

Es recomana a totes les empreses a informar-se sobre aquestes condicions avantatjoses. El termini per acollir-se a aquestes noves tarifes finalitza el 31 de desembre, temps més que suficient per valorar la idoneïtat d’aquestes condicions.