1 de 10
urbanisme

L’Entesa per Sabadell planteja que la nau Bosser aculli la futura Escola d’Infermeria

Destaca que tindria una major integració en l’entorn hospitalari que l'Artèxtil i suposaria una reforma al voltant de l’Escola Samuntada

L'actual espai, a tocar del Taulí, que és un aparcament | Juanma Peláez
per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 21 d'abril de 2022 a les 14:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Entesa per Sabadell ha plantejat que la nau Bosser, que es troba a la confluència dels carrers Vidal i Francesc Izard, aculli la futura Escola d'Infermeria en lloc que sigui l'Artèxtil. Així ho han presentat els membres del moviment, Isidre Soler i Rafael López, que portaran la proposta al govern municipal i als responsables de Salut de la Generalitat.

Soler ha explicat que l'actual edifici i la construcció d'un altre, al cantó de la Gran Via, suposaria tenir més de 3.000 metres quadrats per aquesta formació en comptes dels 7.600 de l'Artèxtil, que és "una superfície desproporcionada", ha expressat. Aquesta idea suposaria eliminar l'actual aparcament, però que se soterraria amb 240 places, i a l'exterior es crearia una plaça pública.


A més, ha prosseguit Soler, el projecte contempla la pacificació del carrer Francesc Izard i la rotonda on es troba la Torre de l'Aigua, cosa que s'en beneficiaria l'Escola Samuntada. "Els cotxes no travessarien el Taulí", ha explicitat i la sortida la farien directament a la Gran Via.
 

La proposta feta per l'Entesa per Sabadell Foto: Entesa per Sabadell


Tant López com Soler han defensat que aquesta suggerència "alternativa" situa l'Escola d'Infermeria dins el campus Taulí i "fa una concentració d'equipaments en un entorn hospitalari". A més, fa que sigui "més atractiu" l'espai que sorgeix. Han argumentat que posen damunt la taula "perquè s'obri el debat", ja que no es va produir quan es va anunciar la cessió a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

"Segur que costa menys d'uns 13 milions d'euros"

 
Soler ha garantit que el pressupost per fer aquestes actuacions "segur que costa menys que al voltant dels 13 milions d'euros", en referència a la intervenció que cal fer a l'Artèxtil per adaptar-la. En aquest sentit, ha recordat que hi ha naus de l'immoble que estan sota protecció del pla de patrimoni i no encaixa amb l'oferta formativa. I ha assenyalat que l'ús que se'n pot fer de l'Artèxtil seria per acollir "grans exposicions", tal com tenen d'altres ciutats, o "de complement del futur Museu del Tèxtil".El passat mes de setembre, en una entrevista a Ràdio Sabadell, la directora assistencial de la Corporació Sanitària, Rocío Cebrián, va detallar que la nova seu de l'Institut d'Innovació i Recerca del Parc Taulí (I3PT) seria aquesta nau Bosser i que a principis d'enguany podrien arrencar les obres. 

 

Participació