El Taulí vol reduir a la meitat els casos greus de trastorn mentals en menors

Amb l’objectiu de recaptar fons organitza el 18 de novembre la Nit de la Ciència a la Faràndula | El Quartet Mèlt i l’Orquestra Simfònica en són les estrelles

Els organitzadors de la Nit de la Ciència, al Taulí
Els organitzadors de la Nit de la Ciència, al Taulí | Albert Segura
Albert Segura
05 de novembre del 2015
Actualitzat el 06 de novembre a les 11:17h

Els organitzadors de la Nit de la Ciència, al Taulí. Foto: Albert Segura

 
L’Hospital Parc Taulí vol reduir a la meitat la transició de trastorns mentals de menors a casos de psicosi. Per fer-ho, el centre hospitalari vol impulsar un projecte de recerca per fomentar la informació i la prevenció dels casos, fet pel qual ha organitzat la Nit de la Ciència el proper 18 de novembre per recaptar fons.
 
Actualment, la xifra es situa en un 30% a la ciutat de Sabadell, però la voluntat és rebaixar-la al 15%. Per atacar-ho, es planteja una plataforma digital que sigui capaç de donar les eines necessàries i amb temps als professionals i els usuaris. “Desenvolupem la intervenció en la població per detectar trastorns mentals en joves, dirigida tant a pares, com a escoles, educadors o metges, perquè tots puguin ser capaços de detectar casos tan aviat com sigui possible”, explica director del centre de Salut Mental del Taulí, Diego Palao.
 
Amb aquesta eina, es vol a la vegada reduir del 17% al 8% els casos d’abandonament escolar de les persones que pateixen un trastorn mental, així com passar del 7% al 3% els casos d’adolescents que reincideixen en l’intent de suïcidi. Paral·lelament, es busca baixar del 10% al 3% el volum d’usuaris que pateixen anorèxia nerviosa, i identificar més precoçment els casos d’autisme per ajudar els afectats i les famílies a aconseguir un canvi en la qualitat de vida.
 
Acte solidari
 
Per tot plegat, el proper 18 de novembre el teatre de La Faràndula acollirà la Nit de la Ciència, amb l’objectiu de recaptar fons amb la venda d’entrades, que es troben a un preu de 12 euros i de les quals ja se n’han venut 300 unitats. La cita comptarà amb l’actuació del Quartet Mèlt, conegut per la seva aparició al programa Oh Happy Day de TV3, així com el quartet de vent de l’Orquestra Simfònica del Vallès.
 
Paral·lelament, un grapat d’empreses i entitats de la ciutat hi col·laboren aportant una suma de diners. De la mateixa manera, els sabadellencs que hi vulguin aportar el seu granet de sorra poden fer amb una donació a través de la pàgina web de la iniciativa.