tribunals

Arxivada la denúncia pels presumptes abusos a La Salle Montcada

Les acusacions apuntaven el mateix germà que va denunciar l'escriptor Alejandro Palomas

L'escola ubicada al municipi vallesà | La Salle Montcada i Reixac
per A.H., Sabadell, Catalunya | 14 d'abril de 2022 a les 13:54 |
La Fiscalia de Sabadell ha arxivat la investigació que va obrir, a mitjans de febrer, per presumptes abusos sexuals a La Salle Montcada que hauria comès un frare de la institució, el mateix que va denunciar l'escriptor Alejandro Palomas. Va exercir la docència al centre entre el 1987 i 1996. 

Ha tancat el cas, perquè els delictes han prescrit, tal com han assenyalat fonts del ministeri públic a Europa Press. L'escola va informar a Fiscalia, seguint el seu protocol, d'aquests fets, després que diversos alumnes denunciessin els suposats abusos en publicacions a El Periódico i elDiario.es.


Un grup de persones que es va identificar com alumnes de BUP entre els anys 1995 i 1997 de La Salle Montcada van avisar, en un comunicat, que "són només la punta d'un iceberg enorme i terrible". Eren estudiants d'aquesta persona denunciada per l'escriptor i va carregar contra el centre educatiu vallesà. 

Precisament, el jutjat d'instrucció 3 de Mataró, que va iniciar la investigació arran de la denúncia de Palomas, va procedir de la mateixa manera que la Fiscalia de Sabadell per la denúncia que va presentar pels abusos a La Salle de Premià de Mar. Una història que té l'origen en un entrevista al gener a la cadena SER, en la qual el premi Nadal del 2018 va relatar les seves vivències. 

 

 

Participació