vallès occidental

Montcada demana a la Diputació de Barcelona que elabori un informe per avaluar el soroll de la cimentera

Una petició del consistori després que s'hagin recollit més de 600 signatures que denuncien el so de la planta

Cimentera Lafarge de Montcada i Reixac. | Adrià Costa
per A.H., Sabadell, Catalunya | 12 d'abril de 2022 a les 16:10 |
L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha demanat a la Diputació de Barcelona que elabori un informe que avaluï el soroll de la cimentera de Lafarge Holcim. Una petició que ha vingut motivada per la recollida de firmes, duta a terme per l'Associació de Veïns de Can Sant Joan, el barri on es troba la fàbrica, i la Plataforma Antiincineració.

El requeriment insta l'Oficina Tècnica d'Avaluació i Gestió Ambiental de l'organisme supramunicipal a determinar si s'excedeix els límits permesos. En cas que se superin, s'iniciaria un expedient sancionador contra la companyia. Tot plegat, ha nascut d'aquesta recollida de més de 600 firmes, després d'episodis de sorolls. "És molt molest i no podem fer vida amb normalitat", ha explicat el portaveu de l'AV de Can Sant Joan, José Luís Conejero.


Una situació que no és nova per als ciutadans d'aquest municipi, ja que el 2015 es va produir un episodi de sorolls similars als registrats ara, tal com han notificat els veïns. "Ja fa temps que som conscients de les molèsties i hem demanat mesures correctores a l'empresa, fins i tot en el mandat anterior la vam sancionar perquè superava els decibels", ha manifestat l'alcaldessa, Laura Campos, en declaracions a l'ACN.

Per aquest motiu, han demanat a la Diputació que faci un nou estudi sonomètric. "Si el soroll depassa el màxim establert, iniciaríem un nou expedient sancionador contra l'empresa", ha assenyalat Campos.

 

Participació