1 de 10
GUERRA A UCRAÏNA

CIPO recull 715 euros en la setmana solidària dedicada a la gastronomia d’Ucraïna

Els diners es destinaran a una plataforma d'entitats locals ucraïneses que treballen amb persones de discapacitat intel·lectual

La preparació dels menús | Fundació CIPO
per A.H., Sabadell, Catalunya | 10 d'abril de 2022 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La setmana solidària que la Fundació CIPO va dedicar a la gastronomia d’Ucraïna s’ha traduït en 715 euros, recollits entre el 28 de març i l’1 d’abril. En total, es van servir 105 menús. La iniciativa es va dur a terme a la flamant iniciativa de l’entitat, L’Amanidor, i es destinaran al país en guerra.

Concretament per a una campanya de VGO Coalition, la coalició per a la protecció dels drets de les persones amb discapacitat del país europeu. Els diners aplegats des d'aquest projecte d'inserció laboral serviran per comprar menjar, aigua, medicaments i productes d’higiene, entre d'altres.


Aquests més de centenars menjars servits -tant a l'espai com per endur- van consistir en plats típics de la regió ucraïnesa, elaborats per voluntaris del país. Els 715 euros són la meitat de la recaptació de la venda de menús. A més aquest import també inclou una donació especial de la Coral Violes de 160 euros i el 50% de la comercialització de productes d’artesania elaborats pels usuaris i usuàries del Centre Ocupacional de CIPO.

“La resposta ha estat força positiva. Tenint en compte que L’Amanidor fa poc més d’un mes que va obrir les portes", ha valorat el director de CIPO, Xavier Martínez, i ha afegit, "la ciutadania s’ha bolcat en la iniciativa”.


Segons Inclusion Europe, una entitat que concentra 82 organitzacions d'una trentena de països, hi ha al voltant de 261.000 persones amb discapacitat intel·lectual a Ucraïna. A més de lluitar contra l'escassetat general, també tenen molt difícil arribar fins als refugis, perquè no són accessibles. Aquesta circumstància fa que moltes famílies hagin de quedar-se a casa sigui quina sigui la situació al seu voltant. A més, hi ha un risc alt d'abandonament d'aquestes persones.

Altres notícies que et poden interessar

​​


​​​
Participació