1 de 10
seguretat

Sonora protesta d'agents de la Policia Municipal per reclamar millors condicions

Una cinquantena es concentren a la plaça Sant Roc fent-se sentir a la sala de plens, on se celebra la sessió del mes d'abril

La mobilització de la plantilla policial | Juanma Peláez
per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 5 d'abril de 2022 a les 17:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una cinquantena d'agents de la Policia Municipal de Sabadell s'han concentrat, i s'han fet notar, aquest dimarts a la tarda per reclamar millors condicions per a la plantilla. "Volem que s'hi posin i solucionin tots els problemes que tenim", ha etzibat el president del Sindicat Policies Locals-Cos Mossos d’Esquadra (SPL-CME), Xavier Bartrolí.
  Han esclatat petards i bengales de fum, coincidint amb la convocatòria de la sessió ordinària del ple d’abril, on s'han sentit durant les intervencions dels regidors. Bartrolí ha recordat que porten "cinc i sis anys" arrossegant aquestes demandes, "i en comptes d'anar endavant anem endarrere". Ha reclamat que s'apliqui la Llei de Policies Locals de Catalunya i s'aprovi un reglament intern, així com el de segona activitat que protegeixi als treballadors amb discapacitat i s’inclogui la Policia al Pla de Revisió de Llocs de Treball de l’administració local.


També ha reivindicat el compliment “de la normativa legal” per aconseguir la conciliació familiar en l’assignació de torns i “en tot el calendari laboral, inclòs el període d’estiu”, per “impedir decisions arbitràries”. En aquest sentit, ha demanat la compensació de la formació obligatòria quan no es pugui dur a terme durant la jornada laboral. Precisament, en aquest aspecte el representant sindical ha incidit en que “s’incentivi” la voluntària per vincular-la a la carrera policial i que, per tant, s’elabori un pla que ampliï el temps de dedicació i les hores de pràctica.
 

Fum negre davant l'Ajuntament de Sabadell Foto: Juanma Peláez

Pirotècnia i molt soroll per protestar a la plaça Sant Roc Foto: Juanma Peláez


Bartrolí ha posat l'accent en la manca de material del cos en diferents àmbits i ha suggerit que s’equipin agents amb càmeres per “evitar les denúncies falses” i que l’Ajuntament de Sabadell es presenti com a acusació particular en processos penals en què els policies s’hi veuen involucrats.
 

Reclamen més formació i més eines per desenvolupar la seva feina Foto: Juanma Peláez


Segona protesta en menys de cinc anys


Aquesta ha estat la segona protesta del cos duta a terme a les portes de l'edifici consistorial. Al novembre de 2017, i també en el marc d'una sessió plenària, va comptar amb el suport dels tres sindicats del cos, UGT, CCOO i SPPM-Cat i van fer una acampada. Una reivindicació que va deixar una estampa curiosa, ja que per aquella època hi havia muntada la Fira de Santa Llúcia.
 

La pancarta que reclama millora dels agents Foto: Juanma Peláez


Els manifestants van tornar un mes després a la plaça Sant Roc. Aquesta vegada la convocatòria la signaven UGT i SPPM-Cat i les demandes eren pràcticament les mateixes que estan fent ara, amb peticions de millores dels vehicles, adquisició de material tecnològic, permisos i seguir el que marca el conveni. Bartrolí ha expressat que està a l'espera de la resposta de l'equip municipal i que a partir d'aquí s'estudiaran o no més mobilitzacions.

 

Participació