meteorologia

Calamarsa i xàfecs intensos a Sabadell

Fortes pluges que cauen en dues tongades la tarda d'aquest dijous

per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 31 de març de 2022 a les 18:44 |
Les fortes precipitacions a Sabadell | Albert Hernàndez
El fort aiguat que ha caigut aquesta tarda de dijous a Sabadell, en alguns llocs fins i tot en forma de calamarsa. Unes pluges que han arribat en dues tandes, unes a primera hora, i les segones cap a mitja tarda. Aquestes segones han estat més intenses.

Precisament, en la primera tongada s'han recollit gairebé 10 litres per metre quadrat, segons ha notificat l'estació meteorològica del Servei de Meteorologia de Catalunya (Meteocat) que està instal·lada al Parc Agrari. Cap a les 16 hores han començat les precipitacions que s'han incrementat amb el pas dels minuts i que ha derivat en forma de calamarsa. Una situació que s'ha viscut a localitats veïnes com Sant Quirze, però especialment s'ha fet palès al Vallès Oriental.

  La pluja s'ha rebaixat, tot i que no ha parat de caure, i menys d'una hora després, cap a les 18 hores, ha tornat a passar un front per sobre de la ciutat més virulent que l'anterior i ho ha fet, d'una manera més estesa, en format calamarsa i amb l'esclat de trons.


Novament, la comarca veïna ha concentrat un major volum d'aigua com, per exemple, els 23,9 litres per metre quadrat en 30 minuts a Granollers. Així com a poblacions properes com ara, la Roca, Lliçà d'Amunt i les Franqueses, entre d'altres. 

 

Participació