1 de 10
GUERRA A UCRAÏNA

El projecte d’inserció laboral de la Fundació CIPO dissenya menús per Ucraïna

La flamant iniciativa destinarà la meitat del que reculli per ajudar persones amb discapacitat intel·lectual i les famílies del país

La preparació dels menús | Fundació CIPO
per A.H., Sabadell, Catalunya | 31 de març de 2022 a les 09:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La cafeteria-menjador del Casal Cívic Sabadell – Creu de Barberà aproparà una mica més Ucraïna, concretament, la seva gastronomia. Des del projecte d’inserció laboral de la Fundació CIPO, engegat a principis d’any, aquesta setmana s’han dissenyat menús ucraïnesos i el 50% del que recullin -el preu de l’àpat és de 10 euros- es destinarà ajudar aquest país.

L’oferta culinària, molt tradicional, conté sopa amb la remolatxa com a ingredient principal, coneguda com a borsch, així com, una mena d’empanadilles o una pasta de tortellinis farcides carn, les pelmeni, i, per postres, una espècie de pancakes, oladushki. Els xefs són un grup de voluntaris d’origen ucraïnès, i de països veïns, residents a Catalunya.


La meitat que es reculli de servir aquests menús aniran a parar a persones amb discapacitat d’Ucraïna i les seves famílies. La destinació dels recursos serà per una campanya de VGO Coalition, la coalició per a la protecció dels drets de les persones amb discapacitat del país europeu. Serviran per comprar menjar, aigua, medicaments i productes d’higiene, entre d'altres.

Segons Inclusion Europe, una entitat que concentra 82 organitzacions d'una trentena de països, hi ha al voltant de 261.000 persones amb discapacitat intel·lectual a Ucraïna. A més de lluitar contra l'escassetat general, també tenen molt difícil arribar fins als refugis, perquè no són accessibles. Aquesta circumstància fa que moltes famílies hagin de quedar-se a casa sigui quina sigui la situació al seu voltant. A més, hi ha un risc alt d'abandonament d'aquestes persones.


Altres notícies que et poden interessar

​​


​​​
Participació