mobilitat

Sis municipis del Vallès hauran de tenir ZBE amb l'extensió a localitats de més de 20.000 habitants

El pacte entre ajuntaments i Govern situa la mesura a partir del 2025 i els consistoris es comprometen a rebaixar un 15% les seves emissions en tres anys

Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat. | Roger Navarro
per L.G., Barcelona, Catalunya | 18 de març de 2022 a les 15:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les Zones de Baixes Emissions (ZBE) -la restricció de circulació de vehicles antics contaminants- s'estendran a tots els municipis de Catalunya de més de 20.000 habitants el 2025, segons un document signat aquest divendres pel Govern i els ajuntaments: l'Acord per la millora de la qualitat de l'aire.

Segons la llei estatal, inicialment, les poblacions de més de 50.000 habitants estaven obligades a tenir-ne una, no més enllà de 2023. Ara, els de més de 20.000, amb el matís, tal com remarca la Generalitat, amb cotes baixes de contaminació. Això ha fet que sis localitats del Vallès Occidental hi entrin: Ripollet, Barberà, Sant Quirze, Castellar, Montcada i Reixac i Santa Perpètua de Mogoda. 


La implementació de la ZBE -que fins ara només existia a l'àrea metropolitana de Barcelona- serà gradual: el 2023 i 2024 s'establirà l'àmbit d'aplicació i el 2025 s'aplicarà de forma efectiva.

A la comarca ja hi ha una ciutat amb aquest sistema, Sant Cugat. Sabadell, tal com va manifestar l'alcaldessa, Marta Farrés, en una entrevista a NacióSabadell s'espera un al Centre entre 2023 i 2024 i ja ha rebut finançament procedents del fons europeus Next Generation.  


Altres notícies que et poden interessar
 

 

Participació