1 de 10
GUERRA A UCRAÏNA

El Sincrotró Alba suspèn relacions amb entitats de Rússia i Bielorússia

Tampoc permetrà la participació de científics que treballin per les institucions d'aquests països

L'aspecte exterior del Sincrotró Alba | Sincrotró Alba
per A.H., Sabadell, Catalunya | 15 de març de 2022 a les 18:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les conseqüències de la invasió de Rússia a Ucraïna continua tenint derivades en altres àmbits, com el científic. El Sincrotró Alba, instal·lat a Cerdanyola del Vallès, ha anunciat que suspèn relacions acadèmiques, científiques i institucionals amb entitats russes i també de Bielorússia, seguint d'aquesta manera, els paràmetres fixats pel Ministeri de Ciència i Innovació.

La infraestructura ha reiterat la "condemna enèrgica" contra la guerra i ha lamentat "profundament" les agressions i bombardejos que s'estan produint i "està patint la població ucraïnesa, així com el dolor" que está provocant a la "ciutadania russa que advoca per la pau".


Aquesta mesura suposarà que al Sincrotró Alba no es faran experiments, en els quals participin organitzacions de Rússia i Bielorússia. A més, "tampoc es permetrà" que prenguin part científics d'aquestes institucions en congressos que organitzi el centre vallesà, ni se subscriuran acords o contractes amb empreses i entitats d'ambdós països. La voluntat, però, tal com ha recalcat, és que "aquestes restriccions cessin el més aviat possible en restablir-se la pau". 
Participació