coronavirus

El 13 de març, la data definitiva de l'homenatge a les víctimes de la Covid a Sabadell

Serà a les 11 hores al recinte del Parc Taulí

per A.H., Sabadell, Catalunya | 6 de març de 2022 a les 20:00 |
L'homenatge als sanitaris del 'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
Després de diversos ajornaments, ja hi ha data per a l'homenatge a les víctimes de la Covid-19 a Sabadell. Serà el diumenge, 13 de març, a les 11 hores al Parc Taulí. Una cita de record, i també a les seves famílies, i, a la vegada, per "posar en valor la tasca dels professionals i la solidaritat del conjunt de la societat", tal com ha manifestat l'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés.

La data escollida no és casual i és que s'ha fet coincidint amb el segon aniversari de l'anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma, que es va activar hores després, el 14 de març. Serà un acte obert a la ciutadania i que comptarà amb la Coral La Carena de la Unió Excursionista de Sabadell, que participa de forma solidària en la commemoració.


També hi ha prevista la intervenció de representants dels diferents segments de la població, de la mà de membres del Consell d’Infants, del Consell de Joves, un adult i una persona gran, per tal de donar veu a cadascuna de les generacions i perquè facin el seu relat d'aquests dos últims anys. A més, es descobrirà un memorial en record a la lluita contra la Covid-19.

"Era un homenatge que vam començar a plantejar fa temps però que per l’evolució de la situació sanitària hem hagut d’anar ajornant", ha admès Farrés i és que, inicialment, es va plantejar el juliol de 2020 en un format reduït, per a 150 persones, però l'esclat de la segona onada del coronavirus va obligar cancel·lar l'esdeveniment. Una mesura presa per "prudència" i per "evitar algun possible contagi" i "minimitzar riscos", va justificar el consistori.


Posteriorment, es va fixar com una possible data, un any després, tal com va assegurar l'alcaldessa en una entrevista a NacióSabadell, i que si no era possible "saltaria al setembre", encara que va matisar que s'estaria pendent "del Procicat i de com avança la situació epidemiològica". L'evolució de la pandèmia el passat mes de juliol va establir valors de rècord fins al moment, i per això es va tornar a descartar la convocatòria.

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació