1 de 10
successos

El gruix de les famílies de l'edifici desallotjat a Espronceda tornen novament a casa

Una instal·lació manipulada i un forn mal connectat, l'origen de la nova incidència

L'edifici afectat per la instal·lació elèctrica | Juanma Peláez
per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 15 de febrer de 2022 a les 13:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimarts a la nit el gruix de les famílies que van haver de marxar de casa, el passat diumenge a la nit, de l'edifici del barri d'Espronceda, situat al Passeig Comerç, 49 -destinat a emergència social-, podran passar-la a les seves llars. Són 16 de les 20 que van sortir i s'espera que aquest dimecres ho facin unes altres dues, després que s'hagin fet les intervencions necessàries per garantir la seguretat dels veïns.

Així ho ha explicat el regidor d'Acció Social, Eloi Cortés, precisant que s'ha trobat l'origen dels avisos que van obligar a prendre la mesura fa dos dies: un forn mal connectat i una instal·lació manipulada. L'ús d'aquest electrodomèstic coincideix amb les enrampades que van patir dos veïns el passat diumenge, tal com ha especificat Cortés.


Ha assenyalat que s'han fet els treballs pertinents per solventar aquestes incidències, a la vegada que ha detallat que caldrà instal·lar la presa a terra -un nou sistema de connexió del servei- al bloc de pisos i els inquilins hauran de fer "manteniment intern de l'habitatge", ha recalcat el titular d'Acció Social.

Cortés ha garantit que es requerirà, on s'ha trobat la manipulació, que "s'arregli" i, en el cas, que "persisteixin" no ha descartat que el consistori emprengui accions legals, "perquè és un edifici públic" -propietat de l'empresa pública d'habitatge, Vimusa- i, al cap i a la fi, ha rematat, "estan posant en risc la seva vida i de la resta" de la comunitat.


Dues famílies encara sense data


El regidor ha dit que, si tot va bé, aquest dimecres a la nit ja estaran als domicilis 18 de les 20 families i només quedaran les dues que ja inicialment no van poder retornar en identificar "altres deficiències" que requerien unes intervencions més exhaustives. Així, en menys d'una setmana els residents de l'immoble han marxat, en dues ocasions, i han fet el camí de tornada, el mateix nombre de vegades.
Participació